Frissen Zalából

2021.08.16. 16:36

Lezárták a zalaegerszegi Új köztemetőt, balesetveszélyessé vált a viharkárok miatt

A vasárnap esti vihar a zalaegerszegi Új Köztemető területén is nagy károkat okozott, fák törtek ketté, dőltek ki.

ZH

Az Új köztemető a magasból Fotó: Fotó: Pezzetta Umberto/Archív

A főbb utak egy része nem járható a kidőlt fák miatt, és vízvételezésre sincs lehetőség a köztemető teljes területén. A temető jelen állapotában balesetveszélyes a látogatók számára.

Az üzemeltető ezért a temető területét lezárja 2021.08.16-tól 2021.08.19-ig. Ezen időtartam alatt a temetések nem maradnak el, a kegyeleti szertartások továbbra is zavartalanul zajlanak. A temetések előtt egy órával megnyitják a temetőkaput a hozzátartozók számára.

A viharkárok elhárítását megkezdték, a teljes helyreállítás azonban hosszabb folyamat, több időt vesz igénybe, szakértelmet és körültekintést igényel. A temetőt üzemeltető Városgazdálkodási Kft. munkatársai azon dolgoznak, hogy mielőbb megtisztítsák a temetőt a lehullott gallyaktól, ágaktól, illetve eltávolítsák a kidőlt fák maradványait.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.zaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/vegigsoport-a-vasarnapi-vihar-zala-megyen-kidolt-fak-szunetelo-aramellatas-5499179/

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ekkora-pusztitast-vegzett-a-vasarnapi-vihar-zalaegerszegen-kepriport-5500166/

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában