Frissen Zalából

2021.08.05. 16:00

Kétszer egy hetes ingyenes napközis tábort rendeztek a Keresztury VMK-ban

Ismerd meg szűkebb hazádat, épületeit, hagyományait. Ennek jegyében rendeztek gyerekeknek kétszer egy hetes, térítésmentes napközis tábort a Keresztury VMK-ban.

Arany Gábor

Horváth Éva vezetésével nemezelhettek is a gyerekek Fotó: Pezzetta

Az intézmény vezetője, Flaisz Gergő szerdán, a második turnus alkalmából mondta el, hogy az uniós támogatással zajló Helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen projekt részeként fogadtak összesen közel hetven gyermeket. A táborozók játékos városnéző túrán vettek részt épített örökségünk megismerésére, ellátogattak a skanzenbe, és jártak a tévé­toronynál, az azáleás völgyben is. Szerdán kézműves-foglalkozáson a népi hagyományokba avatták be őket, nemezből, gyékényből, vesszőből készíthettek játékokat. Egy napot pedig az AquaCityben töltenek. A zárónapon terápiás kutyákkal tartanak foglalkozást, majd pedig táncház, népdal­éneklés lesz a búcsúprogram.

Horváth Éva vezetésével nemezelhettek is a gyerekek Fotó: Pezzetta

A tábort jövőre is megrendezik. Erről Horváth-Illés Borbála, a polgármesteri hivatal pályázati szakreferense szólt. Azt is elmondta, hogy a 330 millió forint uniós támogatással megvalósuló projekt 2023 nyarán zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában