Frissen Zalából

2021.08.05. 15:00

Kányádi-vándortárlat nyílt a kerkafalvai templomban

Augusztus 16-ig tekinthető meg a község református templomában az a plakátkiállítás, amely a 2018-ban elhunyt erdélyi magyar költőnek, Kányádi Sándornak állít emléket. A Találkozások című tárlatot fotókból, versekből, életrajzi adatokból állították össze.

Gyuricza Ferenc

Az Őrségben kiránduló Wolf család tagjai is megtekintették tegnap a kiállítást Fotó: Gyuricza Ferenc

A kiállítást először 2018. augusztus 31-én, szűk két és fél hónappal Kányádi Sándor halálát követően, a Budavári Könyvünnep apropóján mutatták be a közönségnek a budai Virág Benedek Házban, majd azóta az ország számos pontján – többnyire a keleti régió településein – volt látható. Megyénkben viszont eddig csak egy helyszínen, Magyarföldön, a tavalyi Fatemplom Fesztivál ideje alatt mutatták be a közönségnek.

A vándorkiállítás újabb állomása kapcsán Szakál Zoltán, a Kerkamenti Református Társegyházközség lelkésze lapunknak elmondta: már tavaly jelezték Bauer Eszternek, a kiállítás szerkesztőjének, hogy a Kossuth-díjjal is kitüntetett Kányádi családi és baráti kapcsolatait bemutató tárlatot Kerkafalván is szívesen fogadnák. Erre különböző okok – többek között a koronavírus-járvány – miatt csak most nyílt lehetőség.

Az érdeklődőket augusztus 16-ig naponta 8 és 18 óra között várják a község református templomába. Szakál Zoltán azt is hozzátette, hogy a tárlat ezt követően az erdélyi Nagygalambfalván, Kányádi Sándor szülőfalujában lesz majd látható, annak apropóján, hogy az ottani általános iskola szeptemberben felveszi a néhai költő nevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában