Frissen Zalából

2021.08.29. 18:00

Illés Fanni aranya és több baleset is foglalkoztatta olvasóinkat az elmúlt héten

Mutatjuk az elmúlt hét legfontosabb történéseit!

zaol.hu

Fotó: Szakony Attila

Illés Fanni aranyérmes 100 méteres mellúszásban!

Aranyérmet nyert Illés Fanni 100 méteres mellúszásban az S4-es kategóriában a tokiói paralimpián. Az S4-es kategória magyar indulója a nevezési idők és a papírforma alapján a szám legnagyobb esélyesének számított, ennek megfelelően már az előfutamból is a legjobb idővel, 1:44.68 perccel jutott tovább. Részletek itt.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Zalaegerszegen is képzési központot nyitott a Mathias Corvinus Collegium

A 25 éves Mathias Corvinus Collegium (MCC) Zalaegerszegi Központja szeptembertől nyitja meg kapuit. Így az országban az első megyeszékhelyek között Egerszegen is elérhető lesz a Fiatal tehetség és középiskolai program, mely 10 éves kortól az érettségiig kínál egyénre szabott lehetőségeket fiataloknak. A részletekről itt írtunk.

A mikrofonnál Orbán Balázs, mögötte dr. Sali Zsófia, Balaicz Zoltán és Vigh László a csütörtöki, Kazinczy téri sajtótájékoztatón Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A tervezett ütemben épül a Lynx harcjármű-gyár Zalaegerszegen

A Rheinmetall-csoport és a magyar állam közös beruházásában megvalósuló fejlesztés megfelelő tempóban halad. A 2023-ban üzembe álló épületegyüttes a járványhelyzet ellenére is folyamatosan épül, hamarosan eléri legmagasabb pontját – erről győződött meg a helyszínen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter 2021. augusztus 25-én. További részletek itt.

Csak óvatosan a gombákkal! Kicsit korábban kezdődött az őszi szezon Zalában

Az elmúlt hetek esős időjárása miatt a szokottnál picit korábban kezdődött az őszi gombaszezon, főként Dél-Zalában, az Őrségben és a Vendvidéken gazdag az erdők-mezők kínálata. Ezzel párhuzamosan több a mérgező fajta is, ami komoly veszélyt jelent. Benkő Lajos, a hévízi termelői piac vezetőjével és gombaszakellenőrrel beszélgettünk.

Utasokkal teli busz borult oldalára Lenti közelében

Utasokkal teli cseh rendszámú busz szenvedett közúti balesetet péntek éjszaka a 7416. jelű, Lenti és Bajánsenye közötti út Lentihez közeli szakaszán. A baleset részleteiről itt írtunk.

Fotó: Gyuricza Ferenc

Gyalogosgázolás történt a zebrán Nagykanizsán

Súlyos közlekedési baleset történt hétfőn reggel 9 óra magasságában a Hevesi és a Munkás utcák kereszteződésében lévő gyalogátkelőhelyen, ahol egy, a Teleki utca irányából a Balatoni út felé közlekedő személygépkocsi elgázolt egy, a zebrán éppen áthaladó gyalogost. A részletekről ITT olvashat.

Fotó: Szakony Attila

Alacsony a víruskoncentráció a szennyvízben Zalaegerszegen

A 33. héten a szennyvízminták koronavírus-koncentrációja országos átlagban emelkedő tendenciát mutatott, az értékek megegyeztek a második hullám felszálló ágában mértekkel. A részleteket ITT találja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában