Frissen Zalából

2021.08.12. 08:17

Hamarosan indul a Spartan Nagykanizsán – mutatjuk a tudnivalókat!

A Csónakázó-tónál augusztus 14. és 15. (szombat, vasárnap) között tartják a Spartan Nagykanizsa Super és Sprint elnevezésű akadályfutó versenyt. Ez idő alatt a környéken forgalomkorlátozásra lehet számítani.

Benedek Bálint

A versenyigazgatóság és a kanizsai szervező, KonTuRplusz Egyesület nemrégiben kiadott közös közleményében felhívja a lakosság figyelmét, hogy a két versenynapon közel 5000 fő résztvevőre számítanak. – Eseményünk közúti forgalmat nem érint, ugyanakkor a nagyszámú résztvevő miatt nagyobb forgalomra lehet számítani a környéken – mondta Horváth István, a kanizsai egyesület elnöke.

- Igyekszünk a várost tehermentesíteni, a forgalomirányításhoz biztosítjuk a megfelelő rendőri és rendezői jelenlétet, mégis rövidebb időszakokra – elsősorban 7-es és a 61-es főutak közlekedésében – előfordulhatnak kisebb fennakadások. A Csónakázó-tó területét augusztus 13. (péntek) 8 órától augusztus 15. (vasárnap) 18 óráig a rendezvény biztosításának céljából a korábbi években megszokottaknak megfelelően lezárjuk.

A Rizling- és a Kilátó utcákat a Csónakázó-tó felőli kijáratnál ugyancsak lezárják, így a fenti időszakban ezen utcák megközelítése a Csónakázó-tó irányából gépjárművel nem lehetséges. A Boroskupa, Szüret, Juhfark, Óbor utcában élőket arra kérik, hogy a fent jelzett időpontban szíveskedjenek magukkal vinni lakcímkártyájukat, ugyanis ennek felmutatásával megközelíthetik ingatlanjaikat.

A tó területén a rendezvény napjain csak korlátozott számban parkolhatnak autók, jegy megváltása ellenében. A helyi buszjáratok a Csónakázó-tó parkolójába nem hajtanak be. A helyközi buszjáratokkal megegyezően a tó bejárata előtti megállónál lehetséges rájuk a fel- és leszállás.

Fotók: Spartan/versenyigazgatóság/KonTuRplusz Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában