Frissen Zalából

2021.08.25. 08:00

Felszentelték a tavaly felújított, út menti keresztet Nagykutason

A faluból Andrásfa felé vezető út mellett található a 2020-ban felújított Gombás-kereszt, melynek második megáldására a közelmúltban került sor. Az eseményről a plébánia képviseletében Tóth Eszter számolt be lapunknak.

ZH

Gyöngyös Balázs atya áldotta meg a keresztet

Fotó: Tóth Eszter

A szertartást Gyöngyös Balázs atya végezte Szent Ilona, a Szent Kereszt megtalálójának emléknapján. A szent életútját ismertetve elmondta: Ilona Nagy Konstantin császár édesanyja volt. Törődött a szegényekkel, példaszerű keresztényi életet élt, 326-ban pedig szentföldi zarándoklatra indult. A hagyomány szerint Jeruzsálemben égi jel segítségével talált rá a Golgotán a Szent Keresztre, és arra a helyre rövidesen templomot építtetett.

Gyöngyös Balázs atya áldotta meg a keresztet
Fotó: Tóth Eszter

Az atya kiemelte a kereszt fontosságát életünkben. A szentképek között a fő helyet foglalja el, úgy ünnepeljük, mint Krisztus zászlóját és az élet fáját. Tanúsítja hitünket és jelzi a szeretetet, amellyel Isten minden embert elkísér.

Közös imádságot követően az atya az eseményt azzal a gondolattal zárta, hogy legyen a kereszt a közösségi életünk jelképe, Krisztus pedig mind a közösségi, mind a saját életünk középpontja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában