Frissen Zalából

2021.08.28. 17:13

Felavatták az új játszóteret és a megszépült önkormányzati éttermet Lovásziban

Felavatták szombaton az újonnan elkészült köztéri játszóteret és a kibővített, megújult önkormányzati éttermet.

Korosa Titanilla

Az ünnepségen Kovács Ferenc polgármester a fejlesztésekről elmondta, hogy a köztéri játszóteret a Magyar Falu Program egyik kiírásán elnyert mintegy 5 millió forintból alakították ki a gyerekeknek. Ezzel régi hiányt pótoltak a faluban. A régen grundnak nevezett, a strandhoz közeli területen kapott helyet a játszótér hintákkal, homokozóval, mászókákkal, csúszdákkal. Hozzátette, hogy további bővítéshez is rendelkezésre áll itt a terület.

Az önkormányzati étterem bővítése a Vidékfejlesztési Program kereteiben valósult meg. Erre a fejlesztésre közel 20 millió forintot nyert el Lovászi önkormányzata. A régi moziterem, illetve a régi varroda vasaló helyiségéből kialakított étteremrészben megújultak a mosdók is, megtörtént a burkolatcsere és az akadálymentesítés. A bővítéssel az étterem 250 fő befogadására vált alkalmassá.

A kettős avatáson jelen volt Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is, aki beszédében a falvakban megvalósuló fejlesztésekről és ezek jelentőségéről beszélt.

-Most Lovásziban egy játszótér és egy megújult étterem avatását ünneplejük, de a település más fejlesztéseket is fel tud mutatni, melyeket újabbak követnek majd, újabb értékkel gazdagodik a közösség – fogalmazott Cseresnyés Péter. – Az elmúlt 5-6 évben mintegy 300 millió forint támogatás jutott Lovásziba. Ez annak a közös munkának köszönhető, amit az elmúlt 10 évben elvégeztünk.

A politikus jelezte: a fejlesztésekre fordítható támogatások az összefogás eredménye, mely által a magyar gazdaság helyreállt és nem csak európai uniós, hanem hazai forrásokat is fel tudnak használni a vidék fejlesztésére. Szinte nincs már olyan település, mely az elmúlt néhány évben ne tudna fejlesztést felmutatni.

 

-A hazai források jelenléte azt mutatja, hogy a magyar gazdaság rendben van, a vállalkozók jól dolgoznak, tudnak újabb és újabb alkalmazottakat foglalkoztatni, biztos munkahelyet biztosítani – folytatta. – 1990 óta nem látott mértékű a foglalkoztatás az országban, ma 4,7 millióan dolgoznak, míg ez a szám 2010-ben 3,8 millió volt.

A politikus arról is szólt, hogy ezt a térséget turisztikai fejlesztéssekkel igyekeznek megmutatni a nagyközönségnek és próbálják magasabb szintre emelni, hogy a lélekmegtartó erő még erősebb legyen.

Az avatóünnepségen pedig a helyi gyerekek és az Olajbányász Nyugdíjas Klub énekkara adtak műsort. A nemzeti színű szalag átvágását követően Végi Csaba esperes áldotta meg a felavatott beruházásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában