Frissen Zalából

2021.08.18. 07:00

Előbb a közműveket újították fel, s utána a burkolatot Zalaegerszegen

Az arányos városfejlesztés keretében, összesen 13 millió forint ráfordítással, 146 méter hosszúságban újult meg a járda a Perlaki utcában, hangzott el a tegnapi sajtóbejáráson.

Jóna István

Maza Renáta útépítési szakreferens, Balaicz Zoltán polgármester, Szak Tibor út- és közműépítési csoportvezető, Vigh László parlamenti képviselő és Domján István önkormányzati képviselő a bejáráson Fotó: Katona

Fotó: © Katona Tibor

Folytatódnak a felújítások városunkban, kezdte tájékoztatóját Balaicz Zoltán polgármester, aki a Perlaki utca felújításának előzményeit sorolva 2019-ig nyúlt vissza az időben. Akkor a víz- és gázvezetékrekonstrukciós munkálatokat végezték el a szolgáltatók, majd 2020 nyarán az útburkolat is megújult. Az idén pedig az utca két oldalán lévő járda kapott új burkolatot, s ezenkívül a zöldterület és a járda elválasztására kerti szegély épült, amely a csapadékvíz-elvezetést is szolgálja.

Az önkormányzat előrelátó volt, ennél a beruházásnál is a logikus sorrendet követte: a közművek cseréjét sorolta előre, csak azt követően állították helyre az útburkolatot, hangzott el a sajtóbejáráson.

Maza Renáta útépítési szakreferens, Balaicz Zoltán polgármester, Szak Tibor út- és közműépítési csoportvezető, Vigh László parlamenti képviselő és Domján István önkormányzati képviselő a bejáráson Fotó: Katona

A programon részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is, aki – mint mondta – a felújítás kezdetétől figyelemmel kísérte a munkálatokat. A város vezetőségét jó gazdának nevezte, hiszen arra törekszik, hogy fokozatosan megújuljanak a megyeszékhelyen az elhasználódott közműhálózatok, az utak és járdák.

A lakosság igényeit szem előtt tartva valósulhatott meg a Perlaki utca felújítása is, fogalmazott Domján István, a térség önkormányzati képviselője. Elhangzott, hogy ez a beruházás újabb mérföldköve az olai városrészben folytatott utcamodernizálásnak, amely az itt lakók kényelmét szolgálja.

A képviselő elmondta, hogy 72 utca tartozik a körzetéhez, melyekkel van bőven teendő. Reményei szerint a Kovács Károly városépítő program keretében folytatódni fog a Perlaki utca Ola utcától délre eső részének a felújítása – ez a szakasz már nagyon megviselt állapotban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában