Frissen Zalából

2021.08.24. 15:00

Az általános iskola avatásával kezdődött a falunap Zalabaksán

A település védőszentje, Világ Királynéja ünnepnapja apropóján rendezték meg vasárnap a falunapot a községben. Délelőtt Molnár Árpád csesztregi plébános tartott szentmisét, míg délután szórakoztató programok következtek.

Gyuricza Ferenc

Herman Gréta a zalabaksai színpadon

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Horváth Ottó polgármester elmondása szerint Zalabaksán 1970-ben rendezték meg az első búcsút, ám akkor még nem egyházi ünnepként, hanem az általános iskola avatója kapcsán. Sokáig augusztus utolsó vasárnapja maradt a búcsú időpontja, majd a templom felszentelése után igazították azt Világ Királynéja ünnepnapjához, vagyis az augusztus 22-t követő vasárnaphoz.

Herman Gréta a zalabaksai színpadon
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A búcsú egyben falunap is, ezért az egyházi ünnep mellett szórakoztató programokkal is igyekeznek a falubeliek és a vendégek, köztük az ilyenkor rendszeresen hazatérő elszármazottak kedvében járni.

– Volt idő, amikor ellaposodott a rendezvény, az utóbbi időben azonban figyelünk, hogy méltó legyen az ünnephez – magyarázta Horváth Ottó. – Az önkormányzat áldoz is arra, hogy színvonalas programok várják a sportpályára kilátogatókat, hiszen az embereknek szükségük van a kikapcsolódásra.

Idén a kiegészítő programok (íjászkodás, kirakodóvásár, játszóház) mellett a baki Pántlika Néptáncegyüttes Vidám Asszonyok csoportja, az énekes Herman Gréta, valamint a hastáncos Sheba, azaz Michalovics Mónika tartott bemutatót, majd Zalabaksa és Szilvágy labdarúgócsapatainak összecsapását tekinthették meg az érdeklődők. Az esti órákban a Kocsmazaj zenekar adott koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában