Frissen Zalából

2021.08.16. 12:00

A novai főzőversenyen fődíjat ért a marhapörkölt nokedlivel

Kulturális és szórakoztató programok mellett főzőversenyt is szervezett a Nagyboldogasszony-napi búcsú apropóján szombatra a göcseji település önkormányzata, a versenyen hét csapat vett részt.

Gyuricza Ferenc

Horváth Gábor és Szabó Zsolt a versenyre benevezett ételeket kóstolja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A főzés gyakorlatilag a búcsúi program nyitányát jelentette, hiszen annak már kora délután nekiláttak a benevezett csapatok. A feladat ezúttal bográcsos vagy tárcsán sült ételek készítése volt, amiket háromfős team értékelt. Ennek tagjai Szabó Zsolt mesterszakács, Horváth Gábor, a tavalyi verseny győztese, valamint a község kulturális szakembere, Horváth Nikolett voltak.

Számításba vették többek közt a leleményességét, a főzőtudományt, a kreativitást, az ízvilágot, de a tálalást is. Ennek alapján a verseny fődíját a marhapörköltet nokedlivel készítő Tippmix Őrültek csapata nyerte el.

Horváth Gábor és Szabó Zsolt a versenyre benevezett ételeket kóstolja
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A göcseji községben sokéves hagyomány, hogy szintén a Nagyboldogasszony-napi búcsú keretében hirdetik ki a településszépítő verseny eredményét, amelyre saját portáikkal, kertjeikkel nevezhetnek be a helyi lakosok. Németh József polgármester köszöntője után a zsűri tagjai nevében Szalay József dísznövénykertész mondott rövid értékelést, rámutatva, hogy mi a lényegi különbség a porta és az előkert között. A porta olyan élhető, harmonikus környezetet jelent, ahol a gazdálkodók konyhakerti növényeket termelnek, állatokat tartanak, de a kert esztétikumára is ügyelnek.

A 2021-es esztendő legszebb novai portája címet Szalai Béla és felesége nyerte el, a második helyen Horváth Tamás és Szalai Szilvia, a harmadikon Dávid Jenő és felesége végzett. A legszebb novai kert birtokosa Igazi Krisztina lett, ebben a kategóriában a második helyen Horváth Mercédesz és családja végzett. Különdíjat a tavalyi győztes, Varga Szilveszterné és családja kapott, ők évről évre rendezett környezettel mutatnak példát a település lakóinak. Rajtuk kívül további négy kerttulajdonos vehetett még át oklevelet és ajándékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában