Frissen Zalából

2021.08.05. 07:00

A magyar kormány öt kérdése – a biológiatanár és a védőnő mindent elmond, amit kell

Nemrég jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a kormány ötkérdéses népszavazást kezdeményez gyermekeink védelmében.

Horváth-Balogh Attila

Dr. Horváth Ágnes támogatja a népszavazást Fotó: HBA

Az állampolgárok arról fejthetik ki álláspontjukat, támogatják-e, hogy köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak; kiskorú gyerekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek, ilyenek számukra is elérhetők legyenek, részükre a korosztály fejlődését befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be, illetve hogy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg számukra.

A népszavazásra a kormány álláspontja szerint azért van szükség, mert az Európai Bizottság úgy döntött, hogy jogsértési eljárást indít a szerintük melegellenes elemeket tartalmazó, nemzetközi szinten is hevesen bírált magyar pedofiltörvény miatt.

Dr. Horváth Ágnes nagykanizsai háziorvos támogatja a népszavazási kezdeményezést és a törvény céljait is.

Dr. Horváth Ágnes támogatja a népszavazást Fotó: HBA

- A mi gyermekkorunkban még az volt a gyakorlat – és feltételezésem szerint ez azóta sem változott -, hogy a biológiatanár tanórán, egy bizonyos korhatár után, életkornak megfelelő formában a gyerekeket, fiúkat és lányokat egyaránt felvilágosította a nemiségről, a nemek közti különbségekről és természetesen a szexuális életről is – mondta dr. Horváth Ágnes.

- Az iskolában a tanáron kívül még esetleg a védőnő nyújtott felvilágosítást a témáról a diákoknak. Azt gondolom, hogy a szakembereken kívül senkinek nincs semmi keresnivalója az iskolában a szexualitás témájában, sőt, kisgyermekkorban semmiféle szexuális nevelés nem ajánlott, beleértve ebbe a heteroszexuális irányultságot is. Korábban már dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus is ellenezte a kisgyermekek szexuális irányú befolyásolását. Személy szerint én pedig úgy gondolom, hogy kisiskoláskorban minden ilyen tevékenység valójában megrontás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában