Frissen Zalából

2021.08.19. 07:00

A Bursa Hungarica keretében 1,5 millió forintot adtak a hévízi hallgatóknak

Összesen másfél millió forinttal támogatta a felsőoktatásban tanuló hévízi hallgatókat az önkormányzat a 2020–21-es tanévben, a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat keretében.

Péter B. Árpád

Erről tájékoztatta lapunkat Papp Gábor polgármester, kiemelve: a testület a nehéz gazdasági helyzet ellenére a maximálisan adható havi 10-10 ezer forintot ítélte meg tíz hónapon át a jelentkezőknek.

A Bursa személyenként ötezer forintos állami forrásból és az önkormányzat által biztosított, maximum 5 ezer forintos saját részből tevődik össze. Papp Gábor emlékeztetett: a fiatalabb korosztályokat, az általános és a középiskolásokat is segíti az önkormányzat ösztöndíjjal és tanulmányi támogatással, amit például az iskolakezdésre, utazásra, kollégiumi elhelyezésre és a tanulmányokhoz kapcsolódó egyéb költségekre lehet fordítani.

- Egy városnak a fiatal polgárait is támogatni kell az idősek és a rászorulók mellett – mondta a polgármester. – Szeretnénk, ha ezek a diákok a tanulmányaik után visszatérnének, és itt hasznosítanák, amivel felvérteződtek. Erre utal az egyik program címe is: Hévíz hazavár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában