Frissen Zalából

2021.07.28. 15:00

Vidám, könnyed hangulatot sugároznak a Kanizsa Aréna székei

A helyükre beépített vidám, tarka széksorok jelzik: a Kanizsa Aréna kivitelezése „szintet lépett”.

Horváth-Balogh Attila

Balogh László, Kálovits Henrik és Cseresnyés Péter az egyik, még eztán beépítendő székkel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A város többfunkciós sport- és rendezvénycsarnokának készültségi foka immár meghaladja a 80 százalékot, a beruházás jelenlegi állását a minap ismét megtekintette Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Balogh László polgármester.

- Elegáns volt a tervezés, az azt követő munka pedig rendezett és lelkiismeretes – mondta a bejáráson Balogh László. – Most éppen a színeknek, a széksorok formájában a lelátóra kerülő tarka színkavalkádnak örülhetünk. Mielőtt még kritika érné azt, hogy sokszor járunk az Arénában, szeretném jelezni, hogy ez nem véletlen, hiszen egy 15 milliárdos beruházás kapcsán sok apró részlet kerül a helyére folyamatosan. Lassan a végéhez közeledik a kivitelezés, s ahogy most már egyre jobban bontakozik ki a Kanizsa Aréna a maga szépségében, láthatjuk, hogy Nagykanizsa egy csodálatos sport- és rendezvényközponttal gazdagodik. A komplexum színei harmonizálnak, s azt gondolom, hogy szimbolizálja azt a sokszínűséget, ami a városunkat jellemzi.

Balogh László, Kálovits Henrik és Cseresnyés Péter az egyik, még eztán beépítendő székkel
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Cseresnyés Péter egyebek közt arról beszélt: lassan összeállnak az első hónap programjai is.

- Ebben a folyamatba egyetlen apró hiba csúszott: nem tudjuk, hogy mi az oka (bár sejtjük), de a helyi baloldali koalíció az Aréna kezdeti működtetéséhez elkülönített 30 millió forintot elvette és máshová csoportosította át – fogalmazott Cseresnyés Péter. – Abban bízom, hogy győz a józan ész és miután egy nulláról induló intézményről van szó, a kezdéshez szükséges forrásokat biztosítja majd a közgyűlés. Hiszen ez a gyönyörű sportcsarnok kiváló színtere lehet nemcsak a sporteseményeknek, hanem olyan kulturális rendezvényeknek is, amelyek a térség lakói számára unikális élményt jelenthetnek.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A vendégeket ezúttal Kálovits Henrik építésvezető kalauzolta, aki elmondta: a jelenlegi állapot szerint a Kanizsa Aréna készültségi foka eléri a 85 százalékot, már csak a felületkezelési munkák vannak hátra, a burkolatok 95 százaléka a helyén van. A mobil lelátó egy traktusa teljesen elkészült, a fennmaradó három építése pedig zajlik. Ha azok is elkészülnek, utolsó momentumként a helyükre kerülnek a VIP-székek, szám szerint 224 darab. Ezzel válik kompletté a küzdőtér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában