Frissen Zalából

2021.07.19. 16:00

Újra lesz Egerszeg Búcsú Zalaegerszegen

Újra megrendezik egy év kihagyás után az Egerszeg Búcsút a hétvégén. A város védőszentjének, Mária Magdolnának tiszteletére szervezett program július 25-én vasárnap lesz, a részletekről az Együtt Zalaegerszegért Egyesület tájékoztatta az újságírókat.

Mozsár Eszter

A sajtótájékoztató résztvevői (balról): dr. Kocsis Gyula (az EZE elnöke), Havasi Bálint (a Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese), Péter Károly (a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum igazgatója) és Major Zsolt szervező.

Fotó: Katona Tibor

Igazi falusi búcsúi forgatag hangulatát ígéri dr. Kocsis Gyula egyesületi elnök. A 21. alkalommal életre hívott rendezvény fő célja most is, hogy a vendégek belekóstolhassanak a göcseji ételekbe, italokba, találjanak maguknak való vásárfiát, miközben hagyományőrző együttesek szórakoztatják őket a színpadon. Major Zsolt szervező hozzátette, a hagyományokhoz híven délelőtt 10 órától este 8 óráig várják színes programjaikkal a családokat, idősebbeket egyaránt. 15 óra 15 perckor átadják a XXII. Lokálpatrióta-díjat. A nap folyamán a gyerekeket játszóházakkal, pónilovaglással szórakoztatják, a portákon népi mesterségbemutatók csalogatják majd a közönséget. 18 órakor a Duo Don Pedro’z latinos gitárduója adja meg az est hangulatát.

A sajtótájékoztató résztvevői (balról): dr. Kocsis Gyula (az EZE elnöke), Havasi Bálint (a Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese), Péter Károly (a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum igazgatója) és Major Zsolt szervező.
Fotó: Katona Tibor

Havasi Bálint, a Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese arról tájékoztatott, hogy intézményük fontosnak tartja a helyi közösségekkel való együttműködést. A művészetet kedvelőknek 11 órakor Buday Mihály festőművész alkotásaiból nyílik tárlat a Pajta Galériában, amit dr. Kostyál László igazgató, művészettörténész ajánl az érdeklődők figyelmébe. A Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban az Egerszeg Búcsú napján veterán autókat állítanak ki, az ugrálóvár mellett pedig újra a nagyobb, olajkutatásban használt mérőautók kormánya mögé ülhetnek a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában