Frissen Zalából

2021.07.07. 12:00

Több útszakasz rendbetételét tervezik Lentiben

A Vidékfejlesztési Program keretében a város önkormányzata külterületi helyi közutak fejlesztésére pályázik. Erről is döntött az önkormányzati képviselőtestület a legutóbbi ülésén.

Korosa Titanilla

Lentihegyen a Tölgyfa utca Pince és Harangláb út közti szakaszának felújítására is támogatást kérnek Fotó: Korosa Titanilla

A program lehetőséget biztosít földutak stabilizálására, alépítmények és szilárd burkolatok kialakítására. Lentiben az előzetes felmérések alapján több útszakasz felújítását valósítanák meg: a lentiszombathelyi településrészen mintegy 380 méter hosszban látnák el burkolattal a Nyár út meghoszszabbításában lévő szakaszt a vasúti megálló irányában.

Lentihegyen a Tölgyfa utca Pince és Harangláb út közti szakaszának felújítására is támogatást kérnek Fotó: Korosa Titanilla

A máhomfai településrészen a temető felé vezető útszakasz kapna burkolatot mintegy 150 méteren. Lentihegyen két helyen terveznek felújítást. Az egyik helyrajzi számmal jelölt részen 60 méter hosszban végeznének munkálatokat két, már korábban megújult szakasz között, illetve a Tölgyfa pincétől a Harangláb út felé tartó 400 méteres kövesút is szilárd burkolatot kapna.

A felújítás során aszfaltburkolatú pályaszerkezet építését tervezik, padkarendezést, az árkok tisztítását, szükség szerint új árokszakaszok építését, vagy egyéb alternatív felszíni vízelvezetés kialakítását. Az elnyerhető maximális összeg 300 millió forint lehet, 95 százalékos támogatásintenzitás mellett a szükséges önerő összege közel 16 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában