Frissen Zalából

2021.07.10. 15:00

Összefogott a négy horgászegyesület: gyermektábort szerveztek Nagykanizsán

Négy horgászegyesület, a Zrínyi, az Egyesült Izzó, a Szúnyog, valamint a Kőolajipari Dolgozók ismét összefogtak, és gyermektábort szerveztek a Csónakázó-tó partján általános iskolásoknak.

Benedek Bálint

Murin Ágoston László, Szabó Zsombor és Sási Kristóf kitartóan várta a fogást Fotó: Szakony Attila

Az egyesületek közös küldetésüknek tartják, hogy olyan programot kínáljanak minél több gyermeknek, amely kiszakítja őket a tabletek, okostelefonok és egyéb elektronikus kütyük világából. Helyette a táborban a vízpart és a horgászat élethosszig tartó szeretetét igyekeznek megalapozni.

Ottjártunkkor az előbb felsorolt eszközök csak akkor kerültek elő, amikor egy nagyobb hal akadt horogra, majd az állat a gyors fénykép elkészítése után visszanyerte szabadságát. Tábori Attila, az Egyesült Izzó Horgász Egyesület ifjúsági és versenyfelelőse elmondta: az egyhetes táborban a közel 40 gyermek az alapoktól ismerkedhetett meg a horgászattal.

Murin Ágoston László, Szabó Zsombor és Sási Kristóf kitartóan várta a fogást Fotó: Szakony Attila

Szó esett az etetőanyag-keverésről és a szerelék-összeállításról is, hogy a fiatalság ügyesen és biztonságosan használhassa a legegyszerűbb, úgynevezett spiccbotot. A halfogás olyan sikerélmény, mely után jó eséllyel a gyerekek hobbijává válik a horgászat, s egyre fejlődnek.

Most is így történt, szinte mindegyik iskolás fogott keszeget, süllőt és néhánynak egy kilósnál nehezebb ponty is a horgára akadt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában