Frissen Zalából

2021.07.09. 13:00

Német nyelvi olvasótábor Szepetneken

Nemrég lezárult a helyi német nemzetiségi önkormányzat német nyelvi tábora, melyre idén már 27. alkalommal került sor.

Horváth-Balogh Attila

A táborozókban a helyi és a német identitást igyekeztek erősíteni a szervezők Fotó: ZH

Unger Ilona, a szepetneki német nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta: a hagyományőrző olvasótábort – melynek alapvető célja a helyi német identitás erősítése – a Miniszterelnökség 700 ezer forinttal támogatta.

- Az elsőtől a nyolcadik osztályos tanulókig vártunk gyerekeket a táborba, de nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az általános iskolát már kijárt diákjaink is visszajárnak hozzánk segítőként – mondta Unger Ilona.

A táborozókban a helyi és a német identitást igyekeztek erősíteni a szervezők Fotó: ZH

- A hagyományok szerint nemzetiségi önkormányzatunk segítségére volt a tábor lebonyolításában a Királyi Pál Általános Iskola, de szeretném még megemlíteni segítőink közül a Közösen Gyermekeink Jövőjéért Egyesületet és a Királyi Pál Kulturális Egyesületet.

Persze, igazság szerint azt kellene mondanom, hogy az egész község segített a lebonyolításban, mert az fedné valójában az igazságot. Ami pedig a tábor tematikáját illeti: délelőttönként jókedvű nyelvi foglalkozásokra került sor kreatív, vidám feladatokkal, szituációs játékokkal, a délután pedig a lazulásé volt, szabadidős tevékenységeket szerveztünk a gyerekeknek, akik például kézműveskedhettek is.

A táborban két csoportra osztva közel félszáz nebuló volt, akik a hét zárásaként Veszprémbe és környékére, a magyarországi németség egyik legjelentősebb tájegységére kirándultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában