Frissen Zalából

2021.07.13. 09:00

Missziós célokat is szolgált a református napközis tábor Kerkafalván

Ismerjék meg Istent, s azt az értékrendet, amit a kereszténység képvisel – fogalmazta meg a kilencedik alkalommal megszervezett Hajnalcsillag napközis tábor gyermekeknek szóló legfőbb üzenetét Szakál Zoltán, a Kerkamenti Református Társegyházközség lelkésze.

Gyuricza Ferenc

Mézeskalács-készítés Őr Ildikóval. A kép előterében Méhes Rózsa (balról) és Parragi Fanna. Hátul Szakál Zoltán lelkész, a Hajnalcsillag tábor vezetője, jobb oldalon Unghy Arabella

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A kerkafalvai parókiánál még soha ennyien nem gyűltek össze a református gyülekezetek közös nyári táborozására, a Kerkamenti Református Társegyházközség 26 településéről, valamint a bajánsenyei, a zalaegerszegi és a szomszédos Szlovéniában található szécsiszentlászlói egyházközség területéről több mint százan jelentkeztek a programra.

Szakál Zoltán szerint mindez nemcsak annak nagyon jó visszajelzése, hogy a korábbi években végzett munkájuknak valóban volt eredménye, de azoknak a missziós szándékoknak is eleget tudtak tenni, amiket szintén kiemelt célként fogalmaztak meg a gyülekezetekben.

Mézeskalács-készítés Őr Ildikóval. A kép előterében Méhes Rózsa (balról) és Parragi Fanna. Hátul Szakál Zoltán lelkész, a Hajnalcsillag tábor vezetője, jobb oldalon Unghy Arabella Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– A tábor ingyenes. Ennek oka, hogy szeretnénk azoknak a családoknak is lehetőséget kínálni, amelyek anyagi okok miatt nem tudják gyermekeiket a különböző fizetős helyekre elküldeni – magyarázta Szakál Zoltán. – Másik fontos jellemzője a Hajnalcsillag tábornak a nyitottság, azaz olyanokat is szívesen látunk, akik nem a református felekezethez tartoznak, vagy adott esetben nincsenek is megkeresztelve.

A gyerekek számára lelkészek, a református közösségekhez tartozó pedagógusok és önkéntesek kínáltak folyamatosan élményeket. Köztük olyan középiskolások, akik néhány éve még maguk is táborozók voltak, most pedig már közösségi szolgálatosként tértek vissza Kerkafalvára, de olyan is akadt köztük, akinek nem is volt szüksége arra, hogy leigazolják a segítőként teljesített óráit, anélkül is szívesen részt vett a programokban. Szakál Zoltán szerint ennek is üzenetértéke van, hiszen ők éppen ahhoz a tizenéves korosztályhoz tartoznak, amelynek tagjait ma különösen nehéz elérni, a templomokba behívni.

– Az idei táborunknak az újratervezés volt a mottója, azt szerettük volna megmutatni, hogy amikor konfliktushelyzet vagy nehézségek esetén újra kell gondolnunk az életünket, azt hogyan tudjuk a hit segítségével megtenni – magyarázta tovább a táborvezető. – A lelkiség tehát nagyon fontos a mi táboraink esetében, ezért minden napunkat közös áhítattal kezdtük, s imádsággal is fejeztük be. Közben pedig rengeteg játékra, sportfoglalkozásra, szabadidős tevékenységre volt lehetősége a résztvevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában