Frissen Zalából

2021.07.14. 07:00

Ledőlve marad a miklósfai kereszt

Hiába döntött Balogh László polgármester még a rendkívüli jogrend idején a miklósfai városrészben lévő útszéli kereszt újjáépítésének támogatásáról, a legutóbbi közgyűlésen hatályon kívül helyezte az erről szóló rendeletet az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) önkormányzati frakciója.

Pásztor András

Radics Bálint a megsérült keresztnél

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Radics Bálint, a városrész önkormányzati képviselője lapunknak elmondta: az útszéli keresztet Kotnyek János és neje, Horváth Anna állíttatta 1890-ben.

Radics Bálint a megsérült keresztnél
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Azóta a Miklósfa és a Csiky Gergely utca találkozásánál állt a kereszt, mígnem két éve egy villámcsapás következtében megsérült.

– A keresztet egy kőfaragó szakember megvizsgálta, tőle tudjuk, hogy javítani, restaurálni már nem lehet a feszületet – mondta Radics Bálint. – Mivel a helyi lakosok igényelték, egy új kereszt építésére tettünk javaslatot a plébániával közösen. A plébánia vállalta, hogy 2,5 millió forinttal hozzájárul a munkálatokhoz, az önkormányzattól pedig hárommillió forintos segítséget reméltünk. Balogh László polgármester támogatta a javaslatot, ám a legutóbbi közgyűlésen az ÉVE-frakció hatályon kívül helyezte a rendeletet, azaz visszavonta az önkormányzati támogatást.

Radics Bálint hangsúlyozta: az ÉVE-frakció a takarékoskodással indokolta a döntést, ami azért furcsa, mert más esetekben ennek a támogatásnak a többszörösét költik el olyan célokra, melyek egyéb forrásokból, például pályázatokból is finanszírozhatók lennének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában