Frissen Zalából

2021.07.26. 07:46

Komikusan indult a magyar-szlovén rendőrszerelem Rédicsen

Szívmelengető történetet közölt vasárnap a Magyar Rendőrség a közösségi médiában.

zaol.hu

Fotó: Beres Attila

„Karakas Zoltán főtörzszászlós, körzeti megbízott és felesége, Karakas Szilvia tiszthelyettes nem hétköznapi páros. Mindketten hivatásosok, azonban Zoltán a magyar, Szilvia pedig a szlovén rendőrségnél szolgál. Ismerkedésük komikusan indult a nyelvi különbségek miatt...” – így kezdődik az a nem mindennapi szerelmi történet amelyet a minap osztott meg a Magyar Rendőrség.

A poszt szerint Zoltán kutyás határőrként szolgált Rédicsen, amikor Hosszúfaluból odavezényelték Szilviát. A férfinak azonnal megtetszett a rendőrnő, de volt egy kis bökkenő: mivel nem beszélt szlovénul, nem merte megszólítani.

„ A szlovén kollégák észrevették, hogy Szilvia tetszik nekem, ezért fel is ajánlották azonnal, hogy segítenek az udvarlásban. Megtanítottak egy szlovén mondókára, és unszoltak, hogy mondjam el neki. Természetesen az egész szövegből semmit sem értettem. Egyik nap a kollégák addig győzködtek, míg erőt vettem magamon, és előadtam neki a betanult versikét. A hatás azonban nem az volt, amit vártam; a szlovén zsaruk hangosan kacagtak, Szilvia pedig kicsit haragosan nézett. Fogtam a fejem, vajon mit mondhattam” – mesélte Karakas Zoltán.

Karakas Szilvia és férje Karakas Zoltán Forrás: Magyar Rendőrség/Facebook

Szilvia szerint Zoltán csúnya dolgokat mondott, az első gondolata pedig az volt: ki lehet ez az idióta?

A történet szerencsére később jóra fordult, hiszen egy szlovén–magyar ismerkedési esten, ahol újra találkoztak. Zoltán ekkor felkérte Szilviát, s kiderült, hogy magyarul is beszél. Szerelem szövődött kettejük között és azóta is együtt vannak.

A házaspár jelenleg két gyermeket nevel, az idősebb most szeptemberben lesz középiskolás, míg a kisebbik óvodába jár.

Zoltán elárulta, hogy a nagylánya nagyon büszke rendőr apjára.

„Mindig kéri, meséljem el neki, mi minden történt velem. Ismeri a szolgálati autóm rendszámát, és ha meglátja az utcán, kiabál és integet, hogy itt van apu. Ha tehetné, szíve szerint járőrözni is jönne velem.”

„ Az én munkám nem lelkesíti ennyire. Ha megyünk át a határon, mindig mondja: „ez csak ennyi, anya? Intesz az autósoknak, hogy mehetnek?” Majd hozzáfűzi, hogy ezt ő is tudná csinálni. Mondtam neki, hogy a munkám nem csak annyiból áll, hogy integetünk az autósoknak, hogy haladhatnak előre” – tette hozzá Szilvia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában