Frissen Zalából

2021.07.01. 07:00

Kinek az érdekeit védi az új bizottság? – kérdezi a Fidesz frakcióvezetője

Látszatintézkedésekből ismét nem volt hiány az Éljen VárosuNK! Egyesület részéről – értékelte a legutóbbi közgyűlésen történteket sajtótájékoztatón Szabó Szilárd, a Fidesz frakciójának vezetője.

Pásztor András

Szabó Szilárd: – Már meg sem lepődünk…

Fotó: Gergely Szilárd

Szabó Szilárd azzal kezdte: örömteli, hogy az ÉVE-frakció belátta, hibás döntést hozott, amikor több helyi sajtóorgánumot – köztük a Zalai Hírlapot is – levetette a közgyűlésre állandó meghívót kapók listájáról. Mostantól már bármelyik médium meghívót kaphat, ha előzetesen regisztrál az e célra létrehozott e-mail-címen.

– Úgy tűnik, az ÉVE is belátta, hogy erőtlen próbálkozás volt a nyilvánosság kizárására a korábbi döntésük, jóllehet mi már akkor figyelmeztettük a baloldali tömörülés tagjait, hogy az általuk oly gyakran hivatkozott és hiányolt sajtószabadságot korlátozzák – mutatott rá Szabó Szilárd.

Szabó Szilárd: – Már meg sem lepődünk…
Fotó: Gergely Szilárd

A frakcióvezető a közgyűlési ülésrend megváltoztatásáról is szólt, melynek eredményeként az ÉVE-frakció helyet cserél a Fideszével.

– Nem igazán értjük, mi szükség volt erre, de ha ettől nagyobb lokálpatrióták lesznek és nem a fejlesztések és beruházások megakadályozásán dolgoznak majd, annak mi csak örülünk – mondta Szabó Szilárd, aki az új, Tulajdonosi Bizottság felállításának kapcsán így fogalmazott: már meg sem lepődtek, hogy az új grémiumba kizárólag az ÉVE-frakció képviselői kerültek be, az viszont sokkal nagyobb probléma, hogy a bizottság létrehozása felesleges volt, hiszen az önkormányzati ingatlanok és vagyontárgyak értékesítését, bérbeadását eddig is az illetékes bizottságok véleményezték.

– Csak remélni tudjuk, hogy a dr. Fodor Csaba által vezetett bizottság nem azért jött létre, hogy az önkormányzat ingatlanvagyonát elkótyavetyélje vagy átjátssza a haveri körnek, esetleg saját maguknak – mondta Szabó Szilárd, aki emlékeztetett: éppen Fodor Csaba volt az, aki annak idején önkormányzati képviselőként úgy vásárolta meg a várostól jelenlegi ügyvédi irodáját, hogy az ingatlan tiltó listán volt, vagyis az önkormányzatnak esze ágában sem lett volna eladni az értékes Erzsébet téri lakást. Neki sikerült elérnie, hogy a magánérdek felülírja a közérdeket, mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában