Több helyszínre ellátogatott

2021.07.07. 09:00

Kerékpáros bejáráson vett részt Vigh László a Muravidéken

Több helyszínre ellátogatott Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő Horváth Lászlóval, Lenti polgármesterével, és csatlakozott hozzájuk Máthé László lendvai főkonzul, valamint Magyar János, Lendva polgármestere.

zaol.hu

A rédicsi határátkelőnél találkoztak a résztvevők, majd a bejárás során érintették a lendvai városházát, megtekintették Csentében a Muránia Sport- és Kerékpáros Központot, majd Petesházán zárult a program. A találkozó kapcsán Vigh László elmondta: negyedik éve járja be kerékpárral választókörzete falvait, városait, már közel 70 településen járt, most pedig a Muravidéket vette célba.

A képviselő hozzátette: Magyarország és Szlovénia jó kapcsolatot ápol, és a határ menti térségben mindent megtesznek e kapcsolat erősítéséért. Magyar János többek közt arról szólt, hogy Lendván sikerült új idegenforgalmi beruházást avatni a járvány alatt, de a sportturizmus erősítését is tervezik, valamint kerékpáros fejlesztéseket például Dobronak és Kebele térségében.

Végezetül Horváth László arról beszélt, hogy Lentiben is támogatják az aktív turizmust. Mint mondta, a közeljövőben megújul a szlovén határhoz közel a Lenti és Rédics közötti kerékpárút mintegy 6 kilométer hosszban, melyen át megközelíthető az Eurovelo 13 nemzetközi kerékpáros útvonal. Hozzátette, hogy emellett a Lenti és a lentikápolnai városrész közötti szakasz is megújul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában