Frissen Zalából

2021.07.27. 16:00

Ismét nagyon népszerű volt a nyári kézműves tábor Lentiben

Idén is népszerű volt a gyerekek körében a városi könyvtár által szervezett nyári kézműves tábor.

Korosa Titanilla

Czigány Judit könyvtáros foglalkozást vezet

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A hat alkalommal megtartott foglalkozásra óvodásokat és általános iskolás diákokat vártak. A kézművesházban ezúttal a világűrbe utaztak a résztvevők: készültek térbeli okoskönyvek a Naprendszer bolygóival és a hozzájuk kapcsolódó ismeretekkel.

Megismerkedtek Proton Pannával és Űr Fecóval, a két zűrmanóval, akikkel fejdíszt készítettek. Űrutazáshoz szükséges járműveket is gyártottak a gyerekek. Ahhoz, hogy könnyebben kiigazodjanak a csillagok között, a nyári égbolt csillagtérképén is dolgoztak, hogy aztán ez iránytűként szolgálhasson a későbbiek­ben. Az elkészült munkákat és egyéb holmikat egy saját kézzel varrt és díszített gigantikus megatasakba pakolták.

Czigány Judit könyvtáros foglalkozást vezet
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A program bolygóközi kísérletekkel zárult. Czigány Judit könyvtáros közreműködésével kipróbálták a lávalámpa működését; világító kőzeteket gyártottak, amelyek még a Holdról is látszanak; titkosírást fejtettek meg, sőt még az elefántok óriásfogkrémjének titkát is meglesték.

A könyvtárosok elmondása szerint idén nyáron is nagyon jó kis csapat verődött össze, a közös játékok, kézműves tevékenységek és élmények során barátságok szövődtek a gyerkőcök között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában