Frissen Zalából

2021.07.11. 20:00

Hírösszefoglaló: Két halálos baleset is beárnyékolta az elmúlt hetet

Az elmúlt hét legfontosabb híreiből válogattunk.

zaol.hu

Fotó: police.hu

Elütöttek egy gyalogost Zalaegerszegen

Gyalogost gázolt személyautó hétfőn délután négy óra körül Zalaegerszegen a Balatoni úton. Takács Tivadar alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy a Stadion utcából balra, a városközpont felé a Balatoni útra kikanyarodó személyautó a zebrán ütötte el a 76 éves gyalogos férfit, akinek ellátására mentő érkezett a helyszínre. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. További részletek ITT.

Két zalakomári halt meg a szörnyű balesetben

Csütörtökön 15 óra 14 perc körül a 6816-os út Nemesvid és Nemesdéd közötti szakaszán – eddig tisztázatlan körülmények között – egy teherautó személyautóval ütközött. Az ütközés során a személyautó 46 éves zalakomári sofőrje és 26 éves, szintén zalakomári utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A részletekről ITT számoltunk be.

Fotó: police.hu

Továbbra is biztosított a traumatológiai ellátás a Zala megyei betegek számára

Az üggyel kapcsolatban a Zala Megyei Szent Rafael Kórház adott ki közleményt pénteken, amelyet ITT olvashat el.

Két zalai is döntőbe jutott az Év fagylaltja versenyen

Két zalai cukrász terméke is bekerült a 2021-es Év fagylaltja verseny döntősei közé. A nagykanizsai Wilhelm Dávid földimogyorós-banános különlegességgel nevezett, a balatongyöröki Vadócz Jenő pedig a Szédítő dió fantázianevű fagylaltjával nyerte el a döntős szereplés jogát. A teljes cikket ITT találja.

Wilhelm Dávid földimogyorós-banános fagylalttal nevezett Fotó: Gyuricza Ferenc

Halálos baleset történt Misefánál, a 35 éves sofőr a helyszínen életét vesztette

Lesodródott az útról, és árokba borult egy Mazda típusú személyautó a 7362-es út Nemesrádó és Misefa közötti szakaszán, pénteken reggel negyed hét körül. Hárman utaztak benne. Ketten ki tudtak szállni, a járművet vezető 35 éves kisvárdai férfit a műszaki mentést végző pacsai hivatásos tűzoltók szabadítottak ki a jármű alól, ő sérüléseibe belehalt, utasai súlyosan megsérültek. A tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. A teljes cikket ITT olvashatja.

Fotó: ZMRFK

A zalai Sznopek Veronika is versenyez a Mestercukrász vetélkedőjében

Alig pár éve bűvölte el az édességek világa, eleinte mézeskalácsokat készített, pusztán családja és saját örömére. Aztán bővült a repertoárja a tortákkal, és rövid időn belül már profikhoz méltó művészi cukrászremekek születtek Sznopek Veronika kezei között. Riportunkat ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában