Frissen Zalából

2021.07.12. 10:00

Élménytábor várja a gyerekeket Boncodföldén

Élménytábor várja két turnusban a gyerekeket ezekben a hetekben Boncodföldén. Járányi Orsolya és segítői tematikus foglalkozásokat tartanak, ahol a természetközeliség van a középpontban a Naspolya tanyán.

Mozsár Eszter

Fülöp Zoltán a gyerekek gyűrűjében, akik „fabatkákat”, azaz amulettet készítettek fából Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Tizenegyedik évéhez érkezett a Csicseriborsó fantázianevű nyári öko és kaland napközbeni tábor, amit eleinte a boncodföldei kultúrházban szerveztek, s az utóbbi években költöztek az erdővel körülölelt birtokra. Ottjártunkkor éppen hangfürdőzött az egyik csoport, az ellazulást Bódis Bettinának köszönhették. A ház előtti asztalokon mindenki a születési horoszkópját rajzolta egy kör alakú papírtányérra, az állatövek figurái saját elképzelések alapján születtek. Orsolya férje, Fülöp Zoltán körül a táborlakók fából faragtak amulettet, Mogyoró Hédi segítségével pedig nemeztarsolyokat formáztak.

Fülöp Zoltán a gyerekek gyűrűjében, akik „fabatkákat”, azaz amulettet készítettek fából
Fotó: Katona Tibor

– Az a célunk, hogy jó levegőn legyenek, egészséges ételeket egyenek, és olyan élményekhez jussanak, ami máshol talán nincs – ecsetelte a kínálatot és tematikát Járányi Orsolya táborvezető. – Minden évben más a történet, ami köré csoportosítjuk az adott év foglalkozásait. Voltunk már indiánok, kincskeresők, ősemberek, cowboyok. Idén inkább a lelkivilágunkra figyelünk. Ha magukra összpontosítanak a gyerekek, megtalálják azt, hogy mire hivatottak, miben jók.

Orsolyának a felnőtt kísérők mellett azok a kamaszok is segítenek, akik évek óta, sőt, a kezdetektől visszajárnak a jó társaság és az izgalmas témák miatt. A kézműves-foglalkozások mellett a gyerekek az egy hét során sokat kirándultak, fürdőztek, számháborúztak és kincset kerestek, egyszóval rengeteg élménnyel gazdagodtak.

Galéria:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában