Frissen Zalából

2021.07.27. 06:50

Elismerték a Kárpát-medence legjobb turisztikai szolgáltatóit: két zalait is díjaztak

Az alsópáhoki Kolping Hotel és a hévízi Tófürdő is díjat kapott azon a közönségszavazáson, amelyen a legjobb hazai, határon túli és diaszpórában működő magyar turisztikai szolgáltatókat választották meg.

Péter B. Árpád

Zalai öröm. A díjátadón (b-j) Baldauf Csaba, Potápi Árpád János, dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna és Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője

Fotó: Tófürdő

A szervező Az utazó magazin idén tizenkilencedik alkalommal adta át az elismeréseket. A 30 kategória győzteseiről a közönségvoksok és a turisztikai szakemberek szavazatai döntöttek.

A múlthéten tartott fővárosi díjátadó gálán Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára arról beszélt, a közeljövőben elsősorban a belföldi turizmusra lehet támaszkodni, s reményét fejezte ki, hogy az idei nyár a hazai turizmus megerősödését hozza majd.

Zalai öröm. A díjátadón (b-j) Baldauf Csaba, Potápi Árpád János, dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna és Érsek M. Zoltán, Az utazó magazin főszerkesztője Fotó: Tófürdő

Baldauf Csaba, az alsópáhoki Kolping Hotel igazgatója, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének nemrégiben megválasztott elnöke arról beszélt: az ágazat még egy leállást nem tudna túlélni, így reménykeltő, hogy nem is várható ilyen. Hangsúlyozta: a kilábalás évekbe telik majd, de a folyamat már elindult.

Az elismert szállodás szakember később díjátadóból díjátvevő szerepkörbe került, hiszen az év családbarát szállodája a Kolping Hotel Spa & Family Resort lett.

A belföldi elismerésekből még egy jutott Zalába: az év gyógyfürdőjének a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházat választották, az elismerést dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsanna főigazgató vette át Potápi Árpád Jánostól, aki elismerését fejezte ki azoknak, akik a járvány ellenére fejlesztettek, és éltek a bértámogatással is. Az államtitkár arról is szólt: a közös erőfeszítések eredménye, hogy a járványt visszaszorították.

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházat választották az év gyógyfürdőjének
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A határon túli szolgáltatók között erdélyi, felvidéki, kárpátaljai, vajdasági, továbbá muravidéki és horvátországi éttermek, szálláshelyek kaptak elismeréseket. Utóbbi két kategória nyerteseit a szomszédoló zalaiak is jól ismerhetik, hiszen mindegyik népszerű az anyaországból érkező vendégek körében.

A Muravidékről magyar szálláshely-szolgáltatóként a lendvahegyi Cuk Borház, étteremként pedig a dobronaki Hancsik Falusi Turizmus kapta a legtöbb voksot, a legjobb horvátországi magyar szálláshely a váradóci Citadella lett, míg az éttermek mezőnyében a csúzai Kovács Csárda végzett az első helyen.

Az elismerésekről a turisztikai szakemberek mellett Az utazó magazin és az AzÜzlet.hu olvasói, valamint határon túli magyar médiumok és azok nézői, olvasói, hallgatói döntöttek, hangzott el a díj­átadón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában