Frissen Zalából

2021.07.01. 14:00

Diákokat, tanárokat, szülőket jutalmaztak Nagykanizsán

Az idei tanév a járványhelyzet és a digitális oktatás ellenére a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI-ban sikeres volt. A legkiemelkedőbben teljesítő diákok számára nemrégiben ünnepélyes keretek között osztották ki a tantestület által adományozott díjakat, s egyéb elismerések is gazdára találtak.

Benedek Bálint

A zeneiskolás növendékek, tanárok és szülők a megváltozott helyzetben is bizonyították rátermettségüket

Fotó: ZH

Baráth Adrienn, az intézmény vezetője elmondta: több kiemelkedő versenyeredménnyel büszkélkedhetnek a diákok és tanáraik, melyeket nemzetközi, országos és regionális megmérettetéseken, versenyeken, fesztiválokon nyújtott teljesítményükkel értek el. A megváltozott helyzethez mindenki erőn felül alkalmazkodott és kitartásuknak köszönhetően megmutatták, hogy mennyi akaraterő munkál bennük.

A zeneiskolás növendékek, tanárok és szülők a megváltozott helyzetben is bizonyították rátermettségüket Fotó: ZH

Több éven át tartó kiemelkedő munkájáért, versenyeredményeiért Farkas Ferenc-díjat kapott: Eisenschreiber Anna zongora, Proszenyák Gergő oboa és Vanyó Karsa trombitás növendék. A Kanizsai Zeneiskoláért Alapítvány által alapított Vivace-díjat vehetett át: Farkas Eszter klarinét, Hetyési Máté szaxofon, Püspöki László András zongora-fagott-magánének, Pétervári Balázs népi bőgős diák. A tanévben nyújtott kiemelkedő munkájáért kiemelt igazgatói dicséretben részesült: Körhöcz Milán trombita, Hortobágyi Nóra Gréta furulya és Sinkovics Kristóf népi furulyás növendék.

Az intézmény minden évben igyekszik megköszönni a szülők áldozatos segítségét, s ezért úgynevezett tiszteletbeli zeneiskolás elismerést kaphatott Farkasné Hőbe Gabriella és Püspöki János. Baráth Adrienn intézményvezető ezen az ünnepségen köszönte meg Takács Borbála leköszönő szülői választmányi elnök többéves kitartó munkáját is. Több évtizedes szakmai elismerésükért, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékéremben részesült: Bujtor Márta, Jánosiné Árvai Zsuzsanna, valamint Katzné Szabó Marianna tanárnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában