Frissen Zalából

2021.07.26. 15:25

Burkolatcsere kezdődött Zalaegerszeg belvárosában

Burkolatcsere kezdődött Zalaegerszeg belvárosában, a munkálatok várhatóan öt hétig tartanak, tájékoztatta lapunkat az önkormányzat.

Mozsár Eszter

Útburkolatcsere miatt egy sávra korlátozódott a gépjárműforgalom a mozi és a posta között a Kossuth utcán, figyelmesen közlekedjenek!

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A Kvártélyház és a posta közötti szakaszon a gépjárművek részére fenntartott részen cserélik a térkövet, hossz-szivárgót építenek, valamint a megsüllyedt részeket javítják. Ezen kívül a Budapest Bank előtti nyomvályússá vált szakaszt hozzák rendbe. A kivitelezési munkák a posta előtti, keleti oldali útpályán kezdődnek, majd a teljes burkolatcserét követően a nyugati oldalon folytatódnak, egészen a Széchenyi téri buszöböl déli kivezető szakaszáig. Ez idő alatt az Erste Bank és az EcoFamily előtti parkolósávot lezárják. A forgalom mindvégig egy sávon haladhat, csupán a bank előtti szakasz javításánál lesz három napig teljes útzár, az önkormányzat ennek pontos időpontjáról időben tájékoztatja a lakosságot.

Útburkolatcsere miatt egy sávra korlátozódott a gépjárműforgalom a mozi és a posta között a Kossuth utcán, figyelmesen közlekedjenek! Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A 2014-ben hivatalba lépett új városvezetés megoldandó problémaként határozta meg a 15 évvel ezelőtt gyakorlati és szakmai anyagok hiányában létesített térkőburkolat tervszerű cseréjét a Kossuth utcában. 2016-ban a Budapest Bank előtti szakaszt, 2017-ben a Tompa és Berzsenyi utca közti nyugati oldali sávot, majd 2019-ben a Kisfaludy utcáig végeztek korszerűsítést – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában