Frissen Zalából

2021.07.29. 07:00

Az ÉVE-frakciónak ezúttal is maga felé hajlott a keze – állítja Szabó Szilárd

Miközben az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója folyamatosan arról panaszkodik, hogy nincs pénz fejlesztésekre, beruházásokra, addig az általuk kinevezett önkormányzati cégek vezetőinek jelentős béremelést szavaznak meg. Pont ezt a kétszínű, álságos kommunikációt, politikát lehet felfedezni minden egyes döntésük kapcsán – szögezte le Szabó Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője a szerdán tartott sajtótájékoztatón.

Pásztor András

Szabó Szilárd frakcióvezető: Az ÉVE csak akkor nagyvonalú, ha saját fizetésükről és a hozzájuk lojális cégvezetőkéről van szó

Fotó: ZH Archívum

Szabó Szilárd elmondta: a legutóbbi közgyűlésen az ÉVE-frakció jelentős, némely esetben közel 25 százalékos béremelést szavazott meg az önkormányzati cégek ügyvezetőinek arra hivatkozva, hogy a pandémia alatt komoly szakmai munkát végeztek a cégvezetők.

– Nem vagyunk ellene a teljesítmény anyagi elismerésének, ám ahogy arról az önkormányzati cégek üzleti tervei tanúskodnak, nem igazán beszélhetünk teljesítményről, legfeljebb negatív értelemben – fogalmazott a frakcióvezető, aki hozzátette: a pandémia ideje alatt takarékos gazdálkodást vártak volna el az önkormányzati cégektől is, ehelyett voltak olyan gazdasági társaságok, ahol 10, 20, de akad, ahol 57 millió forintos hiány halmozódott fel. – Ez minden, csak nem teljesítmény.

Szabó Szilárd frakcióvezető: Az ÉVE csak akkor nagyvonalú, ha saját fizetésükről és a hozzájuk lojális cégvezetőkéről van szó Fotó: ZH Archívum

Szabó Szilárd emlékeztetett: az ÉVE-frakció mindig nagyvonalú, amikor a saját vagy az általuk kinevezett haverok premizálásáról van szó. Elsőként ugyanis a saját fizetésüket emelték meg, most pedig a hozzájuk lojális cégvezetőkön volt a sor. Mindeközben mást se hallani tőlük, mint hogy a csúnya kormány elvonja a pénzt az önkormányzatoktól.

– Szerintem már a város lakosságának többsége is látja ezt a fajta ellentmondást. Miként lehetséges az, hogy miközben – az ÉVE-frakció szerint – üres a város kasszája, mégis jut pénz 20-25 százalékos béremelésekre? – világított rá a frakcióvezető, aki jelezte: az augusztusi közgyűlésre az ügyvezetők jutalmazása is napirendre kerül, az ÉVE ugyanis – a béremelésen felül – egységesen háromhavi fizetéssel akarja honorálni az ügyvezetőket.

Szabó Szilárd végezetül megjegyezte: a fentiek is jól példázzák a jobb- és a baloldal közötti világnézeti különbséget, hiszen míg az Orbán-kormány folyamatosan a minimálbér és a bérminimum emelésén munkálkodik, azaz az emberek széles tömegeinek megélhetését próbálja javítani, addig a baloldal csak néhány kiválasztott, de leg­inkább a saját köreikhez tartozó csoport megtollasodásával foglalkozik, jelentette ki a frakcióvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában