Frissen Zalából

2021.07.15. 12:00

A polgárőrök gyermekeinek szerveztek tábort Reziben

A polgárőrökön nem fogott a babona: jól sikerült a 13. környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági túratábor is, amit a polgárőrök gyermekei részére a megyei szövetség támogatásával, a Rezi Községi Polgárőr Egyesület gesztorságával szerveztek.

Fincza Zsuzsa

Csoportkép a Rezi várban – szeretnék, ha jövőre újra bevehetnék az erődítményt Fotó: Fincza Zsuzsa

Fotó: Picasa

A táborozó gyerkőcöknek a Laky Demeter Turistaházban volt a főhadiszállásuk, és a hegyvidéki környezetben tartalmas és tanulságos hetet tölthettek el sok-sok túrával, jó programokkal, köztük környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági, baleset- és bűnmegelőzési foglalkozásokkal. A tábor vezetését ezúttal is Zobbné Szummer Mónika, a ZMPSZ ifjúsági alelnöke, Zobb Eszter és Zobb Nóra, a Szentpéterúri Polgárőr Egyesület tagjai vállalták. Segítségükre voltak a helyi civil szervezetek, az önkormányzat, a pedagógusok, a Keszthelyi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársai és körzeti megbízottai, a Rezi Várbarátok Köre Egyesület tagjai, az alsópáhoki polgárőrség vezetői és tagjai.

Csoportkép a Rezi várban – szeretnék, ha jövőre újra bevehetnék az erődítményt Fotó: Fincza Zsuzsa

A gyerekek fürödhettek a Balatonban, éjszakai bagolytúrán ismerkedtek a környék flórájával és faunájával, számba véve a helyi értékeket túráztak a környéken, számháborúban bevették Rezi ódon várát, gyakorolták az elsősegélynyújtást, valamint a ZMPSZ mobil KRESZ-parkjában a szabályos és biztonságos kerékpározást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában