Frissen Zalából

2021.07.13. 10:00

A legtöbb bor ezüstérmes lett a lenti borbírálaton

Az ezüst minősítés dominált a helyi kertbarátkör idei borbírálatán, melyen a város borát is megválasztották.

Korosa Titanilla

Az arany minősítést elnyert gazdák: Kiss József, Röszler Attila, hátul Dénes Miklós zsűrielnök, elöl Tuboly Zoltán, Cseke Árpád, Németh Kálmán, Horváth József

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A közelmúltban tartotta a Lenti Kertbarátkör Egyesület a májusi borverseny eredményhirdetését. Röszler Attila, a civil szervezet elnöke elmondta, hogy 58 borminta érkezett a bírálatra, ebből 37-et a lenti kertbarátok neveztek, a többit pedig a rédicsi, tormaföldei, csentei és dobronaki társegyesületek tagjai. Az 58 borból 52 volt fehérbor, emellett 2 rozét és 4 vörösbort versenyeztettek.

Az arany minősítést elnyert gazdák: Kiss József, Röszler Attila, hátul Dénes Miklós zsűrielnök, elöl Tuboly Zoltán, Cseke Árpád, Németh Kálmán, Horváth József Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Kilenc bor kapott arany minősítést, ebből 5-öt a házigazda lenti kertbarátkör tagjai nyertek el, 37 bor érdemelt ezüstöt, valamint 6-6 kapott bronzminősítést, illetve oklevelet. Külön díjazták azt a gazdát, aki a legmagasabb pontszámot érte el a bírálaton. Ez alkalommal a Tuboly Pince 2019-es Ákos cuvée vörösbora nyerte el a „Nagy arany díjat”. A város borának pedig Cseke Árpád 2020-as évjáratú pinot blanc borát választották.

Cseke Árpád elmondta, hogy a dobri hegyen termett szőlőből készült a nedű. A pinot blanc borát többször megmérette már borversenyen, ez alkalommal érte el a legjobb eredményt.

Tuboly Zoltán, a „Nagy arany díj” birtokosa elmondta, hogy az Ákos cuvée unokájáról kapta a nevét. A vörösbor merlot, caberbet franc és kékfrankos fajtákból készült. Fehérbort is nevezett, Eszterlány nevű bora királyleányka-szőlőből való félédes bor, amit lányunokájáról nevezett el. Korábban nem készített félédes bort, de most van rá igény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában