Frissen Zalából

2021.07.08. 16:22

A Kanizsai Futóklub is csatlakozott a Jeruzsalema táncos kihíváshoz (videó)

A Kanizsai Futóklub is csatlakozott nemrégiben a népszerű Jeruzsalema táncos kihíváshoz, melyet a tagok nagyon élveztek.

Benedek Bálint

Elnökük, Nagy Mónika az elmúlt időszak történéseiről is beszámolt, elmondta: ahogy a szabályok lehetővé tették, a klubban megindult a közösségi élet.

A futást támogató edzésekkel kezdték május végén, ezt követően június elején elindult a nyári Csó-tó kör sorozatuk is. Idén már ötödik alkalommal találkoztak azért, hogy körbefussák a tavat. Nyárra jó pár közösségi eseményt is beterveztek.

- A „Vertical Race” versenyen a kék túraútvonal egyik embert próbáló emelkedőjét teljesítették – folytatta. – Néhány héttel ezelőtt a pénteki pályaedzés után „4 kör-4 sör” címmel háziversenyt szerveztünk a klubtagoknak.

Valószínűleg az ilyen bolondozásos futások és a téli karantén időszakban klubon belül hirdetett kilométergyűjtések, a havi kihívások is szerepet játszottak abban, hogy az elmúlt időszak korlátozásai ellenére 130 fő feletti maradt a klub taglétszáma. Különbözőek vagyunk.

Futóink versenyekre járnak, naponta dolgoznak meg a kitűzött céljaikért: legyen bár egészségmegőrzés, fogyás, dobogós álmok, vagy őrült hosszú távok. A közösségi események színt visznek a szigorú edzések közé, és ilyenkor találkozhatunk egymással. Folyamatosan új terveink és elképzeléseink születnek, egymást biztatva dolgozunk az eredményekért, motiváljuk egymást.

Hozzátette: folytatódnak a pályaedzések, futóedzések, Csó-tó körök. Július elején a klubtagokkal a Keszthelyi-hegységben túráztak, július 24-re (sombat) meghirdették a Dombozzuk és Borozzunk! elnevezésű futást, és idén sem marad el a Hullócsillag futás sem.

Augusztus végén pedig a Beach Run viadalra készülünk egy elég népes csapattal Nagykanizsáról.

- Reménykedem, hogy a folytatás is ilyen lendületes lesz az ősszel – mesélte. – Sok aktív, ötletgazdag futónk van. Biztos vagyok benne, hogy további eseményekkel bővül még a nyár is. Egy ilyen ötlet volt a Jerusalema kihívás is, amiben megmutathattuk a futás szeretetét, az összetartozásunkat, a jókedvünket, a sokszínűségünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában