Frissen Zalából

2021.06.09. 07:00

Zalai is lehet az Év fája! Szavazhatunk a kispáli vadkörtére

Az Ökotárs Alapítvány idén már tizenkettedik alkalommal szervezi meg ide­haza az Év fája versenyt, melynek tizenegy döntős jelöltje között egy zalai, Kispáli faluképét meghatározó vadkörtefa is megtalálható.

Varga Andor

A civil szervezet honlapjának beszámolója szerint ezúttal 27 jelölés érkezett a viadalra, melyek közül zsűri választotta ki a megmérettetés résztvevőit. A vetélkedő célja olyan fákra hívni fel a figyelmet, melyek különleges szerepet töltenek be a jelölő közösség életében. A kispáli vadkörte a falu szívében, a közösségi háznál áll. A közel 100 éves növény az egykori kastélykertből megmaradt utolsó hírmondó, a helyi közösségi élet egyik központja, a település büszkesége. Az Év fája verseny során online szavazás dönti el a végső sorrendet, amit bármelyikünk befolyásolhat néhány kattintás árán. A voksolás az Ökotárs honlapján július 1-jétől október 1-jéig tart. A győztes Magyarország képviseletében részt vesz az Európai év fája viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában