Frissen Zalából

2021.06.15. 10:00

Új helyszínre költözött a Szivárvány névre keresztelt gyermeknap

Új helyszínre, a város ifjúsági és szabadidőparkjába költözött a 2002- ben útjára indított Szivárvány gyermeknap. A terület nemcsak arra volt alkalmas, hogy párhuzamosan több játékkal és elfoglaltsággal, valamint műsorok sokaságával várják a gyermekeket, de a résztvevők itt jobban el is tudtak különülni egymástól, mint a település központjában.

Gyuricza Ferenc

A kilencéves Zsimala Emma az akadálypályán. Balra nagynénje, Ferencz Ramóna felügyeli Fotó: Gyuricza

Ez az év nemcsak ebben hozott változást, a gyermeknapot is elcsúsztatták két héttel, így az nyárindító rendezvényként is szolgált. Ennek megfelelően – illetve a kínálat bőségének és sokszínűségének köszönhetően – rengeteg érdeklődőt vonzott a program, amit pályázati támogatással valósított meg az önkormányzat.

- Arra törekedtünk, hogy ez a korosztály megtalálhassa a számára érdekes, bátorságának, ügyességének, érdeklődésének megfelelő tevékenységeket – mondta Gyarmati Antal polgármester. A programot délelőtt kispályás focitorna indította, ezen öt csapat, 40-45 fő vett részt. Közülük a legjobb teljesítményt a Forever nyújtotta, amelynek játékosa, Kulcsár Mátyás szerezte meg a gólkirályi címet hét találattal. A legjobb kapus Vas Szilárd, a Turbo FC játékosa lett. Délutántól aztán többek között csillámtetoválás, arcfestés, lufihajtogatás, kézműves- foglalkozás, zsákbamacska, légvár, óriás csúszda, akadálypálya vagy rodeóbika is várta a gyerekeket.

A kilencéves Zsimala Emma az akadálypályán. Balra nagynénje, Ferencz Ramóna felügyeli Fotó: Gyuricza

Az egyik legnagyobb sikert az újonnan alakult Zalalövő Autó- és Motorsport Egyesület bemutatója érte el, ahol minden érdeklődőnek lehetőséget biztosítottak a raliautók és quad járművek kipróbálására. Ugyancsak népszerű volt a park közepén felállított kalandpark, a kötélpályát szintén rengetegen használták. Köztük a kilencéves Zsimala Emma, aki nagynénje, Ferencz Ramóna felügyelete mellett küzdötte le az akadályokat. Mint mondta, először próbálta ki a kötélpályát, s tetszett neki. Annak ellenére sem félt, hogy az imbolygó, mozgó akadályok között voltak kifejezetten nehezen teljesíthetők is. Ahhoz, hogy valaki végig tudjon menni a pályán, egyensúlyérzékre van leginkább szükség – jelentette ki.

Ez évben a gyermeknapon vehették át Zalalövő város önkormányzatának támogatásaként a babautalványokat azok a szülők, akiknek az elmúlt egy év során jött világra gyermekük. A polgármester 19 gyereket köszöntött, köztük Zala megye első 2021-es babáját, a szilveszter éjszakáján, 12 perccel éjfél után született Pénzes Mirát, s két ikerpárt is.

A gyermeknap programjában mindezeken túl kutyatáncbemutató, ügyességi játékok, interaktív zenés gyermekműsor, tűzoltó-bemutató, illetve az Aranykapu zenekar és a helyi Takács családi zenekar koncertjei szerepeltek még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában