Angol nyelvű kézműves foglalkozások

2024.05.19. 12:00

Népi és modern mesterségekkel ismerkedhetnek a diákok a keszthelyi nyári táborban

Játékos nyelvtanulással egybekötött kreatív alkotás várja azokat a gyerekeket, akik részt vesznek július elején a keszthelyi Tulipán táborban. A programot szervező helyi pedagógusok a felhívásban úgy fogalmaznak, „Gyermekeinknek szüksége van arra, hogy a közös nemzeti kincsből töltekezzenek és bármikor vissza tudjanak nyúlni a magyar népi tradíciókhoz.”

Szalay Balázs

Nemezelés is várja az érdeklődőket

Forrás: Illusztráció / Pezzetta Umberto

A Pethe Ferenc Egyetemi Kollégiumban nemezelés, fonás, szövés, batikolás, tarisznyavarrás, keresztszemes hímzés, makramé, dekupázs, ujjbábvarrás és ékszerkészítés várja a fiatalokat. A nyári tábor résztvevői megismerhetnek néhány modernebb technikával is, amelynek alapanyagai könnyen hozzáférhetők az otthoni fiókok mélyéből. A szervezők az általános iskolások mellett az alkotni vágyó középiskolásokra is számítanak.

Az érdeklődő diákok július 1. és 5. között adhatják át magukat a nyelvtanulással fűszerezett alkotásnak. A Tulipán tábor a kreatív folyamatokba a mozgást is belecsempészi, a tervek szerint a résztvevők külső helyszínekre is ellátogathatnak. A keszthelyi nyári programról a [email protected] címen lehet további információkat kérni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában