Megyénként akár 2 millió forintos eltérések az átlagárakban

2024.05.19. 11:00

Megérheti messzebb utazni egy-egy használt autóért

Budapest, 2024. május 15. – A magyar piac egészét hirdetésszámban és megtekintésben is lefedő Használtautó.hu autópiaci szakértője megvizsgálta, hogy a 10 legnépszerűbb használtautó-modell esetében hogyan alakulnak megyénként az átlagárak. A portál adatai alapján Nógrád és Heves megyékben találhatók a legolcsóbb és legöregebb, Pest és Zala megyében pedig a legdrágább és legfiatalabb darabok.

Zaol.hu
Top10 legnépszerűbb autó átlagár + átlagéletkor
Forrás: Használtautó.hu

A Használtautó.hu szakértője szerint a lakóhelyünkön és közvetlen környékén túlmutatva is érdemes lehet keresgélni, ha kedvezőbb áron szeretnénk másodkézből személygépjárművet vásárolni. A 10 legnépszerűbb használt modelleket megvizsgálva számottevő különbségekre derült fény, avagy 100-200 km-es úttal akár 2 millió forint is megspórolható.

„Magyarország tájegységeit tekintve lényeges eltéréseket látunk a toplistás használt autók átlagáraiban: az északi és a keleti megyékben alacsonyabbak, nyugatabbra pedig magasabbak az árak. Az ország régiói között tehát továbbra is nagy a vásárlóerőbeli eltérés, és ez természetesen az autók átlagéletkorában is megmutatkozik. Egyes esetekben akár több mint 6 éves eltérésről is beszélhetünk” – mondta Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője.

A leginkább kiugró átlagár-különbségek közül néhányat említve: egy Ford Focus Nógrád megyében csaknem 2 millió forinttal olcsóbb, mint Budapesten (egy Opel Astra pedig mintegy 1 millió forinttal). Egy Skoda Octavia több mint 2 millió forinttal olcsóbb Pest megyében, mint Jász-Nagykun-Szolnok megyében, hasonlóan a BMW 3-as sorozatához Heves megye és Budapest viszonylatában.

Még a toplista élén álló Suzuki Swift esetében is megközelítőleg 800 ezer forintos eltérés látszik Nógrád és Zala között

Adevinta CMH Kft. – Használtautó.hu

Az Adevinta CMH Kft. két meghatározó márkával, a Jófogás és a Használtautó.hu brandekkel, illetve az Autónavigátor.hu online autós magazinnal van jelen a hazai e-kereskedelmi piacon. A Használtautó.hu a hazai autópiac vezető adásvételi oldala, ahol kereskedők és magánszemélyek aktivitásának köszönhetően napi átlag 360 ezer aktív felhasználó és átlagosan havi több mint 100 ezer aktív hirdetés található.

A vállalat felelős munkáltatóként is az élen jár: legszerethetőbb és példakép munkahelyként is elismerték, közösségösszetartó és HR programjaival többszörös díjazott, míg társadalmi felelősségvállalási, fenntarthatósági és állatvédelmi kampányaival számos hazai és nemzetközi díjat nyert. https://www.linkedin.com/company/adevintacmhkft/ 

Sajtókapcsolat

Megyeri Dániel

Senior PR tanácsadó – Lounge Communication

+36204543655  [email protected] 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában