Többszörösen ünnepi meccs Kanizsán

2024.05.19. 13:43

Az 1994-es bajnokok köszöntése után a hazaiak bebiztosították az NB III-as bronzérmet

A labdarúgó NB III-ban az utolsó előtti forduló zajlott le vasárnap. A két érintett zalai csapat közül a ZTE FC II. idegenben kikapott, az FC Nagykanizsa viszont győzött és megszerezte a bronzérmet - így köszöntve a város 1994-ben élvonalba jutott NB II-es bajnokcsapatát.

Varga Andor

Kovalovszki Máté (4) szerezte a kanizsaiak második találatát az FTC II ellen

Északnyugati csoport

Gyirmót FC II–ZTE FC II 5-2 (3-0)
Gyirmót. Jv.: dr. Dédesi.
ZTE II: Sinkó - Zsiga (Mulasics, 69.), Dóczi (Molnár, a szünetben), Király, Kapus (Varga L., 69.), Bodrogi, Kozári, Lengyel, Balabás, Baloteli (Wolf, 69.), Kámi (Dobos, 82.). Edző: Koller Zoltán.
Gólszerzők: Szabó (4.), Halácsi (24., 41.), Bagó (63.), Szűcs (85.), illetve Baloteli (57.), Varga L. (92.).

A két csapat között nagy minőségi különbség van, ezt a tabellán köztük meglévő tízhelyes különbség is híven tükrözi, illetve a rutin is a hazaiak oldalán volt, hiszen a ZTE főleg U18-as játékosokkal lépett pályára. Ettől függetlenül játékban nem volt döntő különbség a két csapat között, a zalaiaknak is voltak ziccereik, rúgtak kapufát is, míg a Gyirmót II. sorra kihasználta a helyzeteit.

Koller Zoltán: "Nem vitás, hogy a két együttes közül melyik a jobb csapat, de a különbség túlzott. Megint az történt, mint annyiszor a szezonban: ki-ki meccset játszottunk, amit a helyzeteit jobban kihasználó ellenfél gólokkal megnyert. Ez egy ilyen év volt, biztos vagyok benne, hogy a fiataljaink sokat tanultak belőle."

Délnyugati csoport

FC Nagykanizsa–Ferencvárosi TC II 3-1 (1-0)
Olajbányász stadion, 600 néző. Jv.: Görög.
FCN: Kálovits - Sági, Bence (Pintér, 74.), Szanyi, Szabó (Koller, 89.) - Kovalovszki, Godzsajev - Szilágyi (Hajnal, 81.), Szökrönyös, Lőrincz (Józsa, 89.) - Kondor (Major, 81.). Edző: Gombos Zsolt.
G.: Lőrincz (38.), Kovalovszki (48.), Bence (51.), ill. Bagi (91.).

Élénk iramban, az ünnep miatt NB III-as szinten kiemelkedően sok néző előtt kezdődött a meccs. Mindkét oldalon akadtak kisebb-nagyobb lehetőségek, majd egy szöglet után a kapusról kipattanó labdából Lőrincz megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Az N. Olajbányász SE 1994-es bajnokcsapatának félidei köszöntése után a mai kanizsai labdarúgók sem akartak lemaradni és két újabb góllal fokozták a lelátói hangulatot. Ezek a találatok is jobb oldali szöglet, illetve nagy bedobás után estek és tulajdonképpen eldöntötték a találkozót.

Az FC Nagykanizsa ezzel - a tavalyi évhez hasonlóan és a záró forduló eredményétől függetlenül - megszerezte a bronzérmet a csoportban.

Gombos Zsolt: "Agilis Ferencvárossal találkoztunk, mely jó focit játszott. Készültünk a rögzített helyzetekre és nem is hiába, mindhárom gólunk ilyen szituációk után esett. Gratulálok a fiúknak, mert ma minden szép volt: megszereztük az újabb bronzérmet, sok néző előtt játszhattunk és ráadásul a győzelemmel tisztelegtünk az ősök előtt is." 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában