Frissen Zalából

2021.06.04. 07:00

Torta Keszthely születésnapjára

Idén először tortával is ünneplik a város születésnapját. A helyi cukrászdák számára kiírt pályázatra hatan jelentkeztek nyolcfajta édességgel, hagyományos, illetve reform kategóriában.

Péter B. Árpád

Munkában a zsűri, b-j.: Pintér Zsolt, Vozár Péterné és Őry Rózsa

Fotó: Belovári András

A Los Amigos mexikói étterem teraszán értékelte a keszthelyi VSZK diákjai által szervírozott csábító remekeket a zsűri, amelynek elnöke Pintér Zsolt aranykoszorús cukrászmester volt.

Munkában a zsűri, b-j.: Pintér Zsolt, Vozár Péterné és Őry Rózsa
Fotó: Belovári András

Hogy végül mi lett a város tortája hagyományos és reform (vagyis mentes) kategóriában, egyelőre titok, a végeredményt szombat délelőtt, a városnapi programon hirdetik ki, a vendégek, érdeklődők pedig már aznap megkóstolhatják a győztes édességeket, amelyek később több étterem és cukrászda kínálatába is bekerülnek.

– Ezzel a versennyel is a közösségépítés volt a célunk a gasztronómiai értékteremtésen keresztül – szögezte le Vozár Péterné alpolgármester. – Szeretnénk, ha Keszthelyhez az itt lakók és az ide látogatók is sok szálon kötődnének, ehhez pedig élmények, tapasztalatok kellenek. Nemcsak múzeumainkra, kulturális értékeinkre, a Balaton-partunkra és a látnivalóinkra akarjuk felhívni az emberek figyelmét, hanem a város gasztronómiai kínálatára, a keszthelyi vendéglátókra is.

A keszthelyi tortaverseny célja, hogy hagyományt teremtsen, hozzájáruljon a városmarketinghez, és a helyi cukrászdák is figyelmet kapjanak.

A nevezők nagyon ötletes, csábító neveket adtak kreációiknak, így volt a mezőnyben Balatoni Szellő, Gesztenye Fasor, Keszthelyi Messiás és Georg-ikon, továbbá Mandulás Cserszegi Fűszeres és Szendrei Júlia tortája, ami nem véletlen, hiszen fontos szempont volt, hogy a torta fejezze ki a keszthelyi kötődést. Ezen túlmenően a zsűri értékelte az ízt, továbbá például a küllemet, az állagot, az alkotók kreativitását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában