Frissen Zalából

2021.06.25. 16:00

Középpontban a digitális nevelés a Nagykanizsai Központi Óvoda két tagóvodájában

A Nagykanizsai Központi Óvoda két tagóvodája, a kiskanizsai Pipitér és a miklósfai intézmény is sikeresen szerepelt a Digitális Témahét 2021 országos pályázaton.

Benedek Bálint

20210622, Nagykanizsa, A Nagykanizsai Központi Óvoda két tagóvodája, a Pipitér és a Miklósfai intézmények is sikeresen szerepelt a Digitális Témahét 2021 országos pályázaton. A kiskanizsai Pipitér óvodában az óvodapedagógusok iránymutatásával különféle digitális eszközök segítségével fejlődnek a gyerekek. Képen : Horváth Amarilla /fehér ing/ és Pati Szabina óvónők a gyerekekkel. Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

– A kiskanizsai Pipitér tagóvoda intézményi kategóriában nyerte el az óvodai különdíjat, mely egy óvodában is használható, 200 ezer forint értékű digitális eszközcsomaggal járt, emellett különdíjként szintén értékes képzéssel gazdagodtak – osztotta meg az örömhírt dr. Némethné Kovács Edit, a központi óvoda intézményvezetője. – Ők három csoportban valósították meg projektjeiket, egy csoporttal a Nagyrác telephelyen, két csoportban pedig a székhelyóvodában. Baa Mária, Frimanné Mucsi Éva, Horváth Amarilla, Pati Szabina óvodapedagógusok és Göndör Réka tagóvoda-vezető mellett közel hatvan kisgyerek vett részt a pályázatban. Pedagógus kategóriában egy digitális élményközpont tízalkalmas továbbképzését a Miklósfai tagóvodában dolgozó Decskó Csilla és Kománé Gyurkó Erzsébet érdemelte ki. Tavaly mindkét intézményünk sikerrel pályázott az óvodai tehetséget kibontakoztató programba. Ennek feltétele volt a digitális tartalmak beépítése a tehetséggondozásba, valamint a gyermekek komplex személyiségfejlődésének megvalósításába.

 

A két óvoda a pandémia alatt is kereste a hatékony lehetőséget a gyerekekkel, családokkal való online kapcsolattartásban. E tényezők adtak bátorságot, hogy kipróbálják magukat a Digitális témahét 2021 pályázaton. A Pipitér tag­óvoda pályázati pénzből padlórobotokat vásárolt, az óvoda alapítványának segítségével pedig okos kijelzőt, mint innovatív, hatékony tanulástámogató eszközt. A miklósfai tag­intézmény akkreditált kiváló tehetségpont címmel büszkélkedhet, náluk a digitális technika a mindennapok része. Az Élet elnevezésű projektben, kincskeresés keretében, az életfeltételekkel foglalkoztak, így fókuszálva a környezetvédelemre.

– Már az óvodában sem hunyhatunk szemet az online világ térfoglalása felett – folytatta dr. Némethné Kovács Edit. – Óvodapedagógusként az is feladatunkká vált, hogy a digitális világban kézen fogjuk a ránk bízott gyerekeket, és kellő szeretettel, odafigyeléssel vezessük benne őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában