Frissen Zalából

2021.06.05. 07:00

Kezdődik a parkettázás a Kanizsa Arénában

Jövő héten elkezdődik a Kanizsa Aréna parkettázása – az objektumot pénteken megtekintették a Nagykanizsai Futsal Club képviselői is.

Horváth-Balogh Attila

Diós András főmérnök (jobbról) éppen a sportparkettát mutatja Cseresnyés Péternek

Fotó: Szakony

A látogatásra egy bejárás keretében került sor, melyen Diós András, a kivitelező Záév Zrt. főmérnöke beszámolt a beruházás állásáról vendégeinek: Cseresnyés Péter államtitkár-országgyűlési képviselőnek, Balogh László polgármesternek, valamint Bizzer András alpolgármesternek. A kanizsai futsal csapat részéről pedig Horváth Tamás ügyvezető-tulajdonos, valamint Horváth Gergő és Dömötörffy Bálint játékosok vettek részt a bejáráson.

- Nagyon tetszik és alig várjuk már, hogy játszhassunk benne – mondta Horváth Tamás. – A küzdőtéren kettő futsalpálya kialakítható egy motoros függöny leengedésével, ami nagyon praktikus megoldás. Most úgy vélem, 1-2 napos teremtornákat, válogatottmeccseket is tudunk rendezni itt, akár külföldi, szlovén, horvát, olasz és osztrák csapatok részvételével is. Ennek komoly gazdasági haszna lehet a város számára, hiszen az ideérkező játékosoknak szállásra lesz szükségük.

Diós András főmérnök (jobbról) éppen a sportparkettát mutatja Cseresnyés Péternek
Fotó: Szakony

Cseresnyés Péter államtitkár rámutatott: s ez csak egy sportág a sok közül, melyet a dél-zalai városban űznek, a sportturizmusban óriási lehetőségek rejlenek, melyek kiaknázásában komoly szerepe lesz az impozáns Kanizsa Arénának.

- Azt gondolom, az aréna kínálta lehetőségekkel nemcsak a futsalosok élhetnek, hanem például a kézi- és a kosárlabdázók is – fűzte hozzá az államtitkár, aki visszautalva a Horváth Tamás által elmondottakra úgy fogalmazott, ha a szálláshelyek megtelnek a városba érkező sportolókkal, az magával hozza az éttermek és más vendéglátóhelyek, illetve közvetve a város egész gazdaságának a fejlődését.

Balogh László polgármester azt mondta: a Kanizsa Aréna szép ajándék lesz a város számára, melyet a közösség éppen az adventi időszakban vehet birtokba.

- Akkor majd minden kanizsai rácsodálkozhat erre a különleges épületre, ahol a sport mellett a kultúrának is jut hely – jelentette ki. – Nagyon jól halad a vagyongazdálkodási-üzemeltetési struktúrának a kidolgozása, s hamarosan a közösség elé tárhatjuk azt a koncepciót, mely alkalmas az aréna pénzügyileg is biztonságos működtetésére.

Diós András főmérnöktől megtudtuk: a komplexum belső készültségi foka már megközelíti a 90 százalékot, hétfőn a parkettázás veszi kezdetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában