Frissen Zalából

2021.06.15. 07:00

Kezdődik a körforgalom-építés – ezekre a változásokra kell számítani Nagykanizsán

Megkezdik a 7-es főútvonal és a Petőfi Sándor utca kereszteződésében a körforgalom építését, a kivitelezés alatt forgalomkorlátozásokra és lezárásokra kell készülni.

Horváth-Balogh Attila

Képünk illusztráció

Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala megyei igazgatója érdeklődésünkre közölte: a munkálatok a kivitelező tájékoztatása szerint ideiglenes forgalomszabályozással kezdődnek meg ma 16 órakor.

A beruházás alatt a forgalom áthaladásának biztosítása céljából a korlátozás több ütemben valósul meg. Az első ütem során ma 16 órától lezárják a régi 7-es főútvonalat és a Petőfi Sándor utcát a csomópontban, az érintett ingatlanok megközelítése zsákutca jelleggel biztosított lesz. Az építési munkák során a 7-es számú főúton a közlekedés továbbra is 2×1 forgalmi sávon biztosított, de Nagyrécse és az új víztorony irányában a be- és kiközlekedés tiltott, illetve korlátozott lesz.

A Petőfi Sándor utca megközelítése Budapest felől a Hevesi, illetve a Dózsa György utca felől, Letenye irányából pedig a Virág Benedek és a Dózsa György utcákon át lesz lehetséges. Az ipari park keleti oldala és Nagyrécse a 7-es főúton Budapest és Letenye irányából egyaránt a Vámház utca–Raktárház út útvonalon, az ipari parkon keresztül lesz megközelíthető.

Az új közlekedési rendre ideiglenes táblák és sárga burkolati jelek hívják fel a figyelmet. A terület megközelítése során a közlekedőktől fokozott figyelmet kérnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában