Frissen Zalából

2021.06.11. 09:00

Kerékpárutak épültek két zalai településen

Zalaszentgróton és Sármelléken a Zala Megyei Önkormányzat által vezetett konzorciumi együttműködésben új kerékpárutak épültek 12 kilométer hosszan, közel 282,6 millió forint értékben, európai uniós támogatásból, a Széchenyi 2020 program keretében.

Benedek Bálint

A kerékpárút-fejlesztési projekt célja elérhetővé tenni a térség turisztikai attrakcióit, segíteni hasznosítani és szélesebb körben ismertté tenni a helyi kulturális, épített és természeti örökséget, egyúttal hozzájárulni a helyi gazdaság élénkítéséhez és a foglalkoztatás növeléséhez.

A beruházásokról nemrég sajtótájékoztatót tartottak Sármelléken, ahol Horváth Tibor polgármester elmondta: Sármelléken a Dózsa utcától az Ízek útján át a Zala folyó vízügyi töltéséig tartó 7,6 kilométeres szakasz készült el. Zalaszentgróton a Nyár, az Akácfa és Szentpéteri utca vonalán, a meglévő kis forgalmú utakon kerékpározható út létesült, jellemzően forgalomtechnikai ki­je­löléssel. A termálfürdő bejáró útjának országos közúthoz való csatlakozása és a tüskeszentpéteri bekötőút között gyalogutat és kétirányú kerékpárutat alakítottak ki.

Az eseményen elhangzott: kerékpáros pihenőhelyeket is kialakítanak, továbbá az útügyi műszaki előírásnak megfelelő kerékpártámaszokat telepítenek. A települések biztosítják a kerékpárosoknak szóló információszolgáltatást. A szervizszolgáltatások és az alapvető szervizegységcsomagok biztosítása a fejlesztett útvonalak mentén vállalkozók bevonásával történik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában