Frissen Zalából

2021.06.03. 07:00

Ivókutat adtak át a zalaegerszegi Munkácsyban

„PET-palack-mentes középiskola” pályázaton nyert a ZSZC Munkácsy Mihály Technikum. A diákok és pedagógusok mostantól olyan ivókutakat használhatnak, ami a műanyagok visszaszorítására hívja fel a figyelmet. A tanulók ősszel ajándék kulacsokat kapnak, így azt bármikor megtölthetik tiszta vízzel.

Mozsár Eszter

Az átadás résztvevői – Krakkó Ákos, dr. Vadvári Tibor és Németh Dezső – tiszta vizet öntöttek a pohárba, azaz a kulacsba

Fotó: Katona Tibor

Az átadáson – amelyen részt vett dr. Vadvári Tibor alpolgármester, Szabó Károly ZSZC-kancellár és Vizlendvai László ZSZC-főigazgató – Németh Dezső igazgató emlékeztetett, 2019-ben az elsők között jelentkeztek a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány pályázatára, ezzel is példát mutatva a többi oktatási intézménynek. Az egyik ivókutat a főépület első emeletén, a másikat a tanműhelyben helyezték el, a kutak mögött kivilágított, figyelemfelhívó háttér látható, amit az iskola digitális alkotóműhelyének tagjai készítettek.

Az átadás résztvevői – Krakkó Ákos, dr. Vadvári Tibor és Németh Dezső – tiszta vizet öntöttek a pohárba, azaz a kulacsba
Fotó: Katona Tibor

Vörösné Grünvald Anna igazgatóhelyettes röviden bemutatta a náluk folyó természet- és környezetvédelmi nevelést, ennek jegyében például készítettek tündérkertet, szelektíven gyűjtik a hulladékot, állandó résztvevői a szemétszedési akcióknak. Mindent összevetve remélik, hogy hamarosan véglegesen elnyerhetik az Ökoiskola címet, s a diákok otthon is továbbadják ezt a fajta környezetvédelmi szellemiséget.

Az ünnepségen részt vett Krakkó Ákos, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kommunikációs vezetője, aki elmondta, sokan beszélnek a környezettudatosságról és fenntarthatóságról, ám még mindig kevesen tesznek érte. A szervezet azt szeretné, ha apró lépésekben, de kézzelfogható módon változna meg a szemlélet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában