Frissen Zalából

2021.06.22. 14:00

Ismét várja látogatóit a zalaegerszegi levendulakert

Péntektől várja az épülő Alsóerdei szabadidőközpont szomszédságában lévő levendulakert a látogatókat.

Jóna István

Domján Krisztián, Németh Enikő és Balaicz Zoltán Fotó: Katona

Fotó: © Katona Tibor

Színes programokkal készülnek a tulajdonosok a növény kedvelőinek, hangzott el a helyszínen tartott tegnapi sajtótájékoztatón.

A kertben tízezer tő levendulát nevelnek. Az árvacsalánfélék családjába tartozó levendula nem csak a színe és az illata miatt közkedvelt növény, hanem a sokoldalú felhasználhatósága miatt is. A gyógy-, fűszer- és dísznövényt június végén, július elején szedik le.

Domján Krisztián, Németh Enikő és Balaicz Zoltán Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán polgármester a zalaegerszegi ültetvényen elmondta, hogy a tulajdonosok kemény munkájának szép eredményét látva megerősítést nyer, hogy van értelme fiatal helyi vállalkozókat támogatni.

Domján Krisztián és Németh Enikő öt éve álmodta meg a levendulakertet, amely egyre népszerűbb a látogatók körében. Elmondták, hogy a következő két hétvégén kézművespiac, lovaglás, gyermekprogramok, valamint élő zene várja az érdeklődőket a már megszokott levendulaszedés és fotózkodás mellett. A levendulakerti rendezvény belépődíjas.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában