Frissen Zalából

2021.06.30. 10:00

Íme az Őrségi Nemzeti Park nyári programjai

Július elsejétől ismét naponta kínál bakancsos és kerékpáros túrákat látogatóinak az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság. A programok heti rendszerességgel ismétlődnek, és előzetes regisztrációhoz kötöttek.

Gyuricza Ferenc

Hétfőnként szalafői körtúrára invitálják a szerek világa iránt érdeklődőket, de a program érinti az Őrségi Népi Műemlékegyüttest és a Pityerszeren látható európai bölények rezervátumát is. Kedden újabb bakancsos program keretében a szőcei tőzegmohás láprétre kalauzolják el az érdeklődőket, összekötve a Lápok Háza bemutatóközpont felkeresésével, az ottani interaktív kiállítást, valamint a Pataklakók kalandjai című természetfilm megtekintésével. Szerdánként kerékpáros körtúra indul, ennek célállomásai heti váltásban a szlovén Rábavidék, illetve a Vasi-hegyhát délnyugati szeglete lesznek. A programhoz igény szerint elektromos kerékpárokat is tud biztosítani a nemzeti park.

Csütörtökönként a gelencsérek földjét, azaz Magyarszombatfa környékét járják be a résztvevők, a hat kilométeres túra során megtekintve a Czugh János Emlékszobát, valamint egy őrségi fazekasmester korongozási bemutatóját. A pénteki program újra a szőcei láprétre vezet. A hétközi túrák minden esetben délelőtt kilenc órakor kezdődnek, és augusztus 31-ig szervezik meg őket.

Az Őrségi Nemzeti Park ezenfelül – alkalmanként – hétvégére is szervez programokat, így július 3-án, azaz e hét szombatján, délelőtt fél 10-től tíz kilométeres körsétával Bajánsenye és Kercaszomor szőlőhegyeit mutatják be az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában