Frissen Zalából

2021.06.09. 07:00

Folytatódik a szúnyoggyérítés a Balatonnál is

Folytatódik az országos szúnyo­g­gyérítési program, többek között a Balatonnál.

ZH

Ideje felszerelni a szúnyoghálókat

Fotó: Shutterstock

A program április 22-i indulása óta mintegy tizenötezer hektáron végeztek biológiai lárvagyérítést a szakemberek. Az alkalmazott készítmény a szúnyogok lárváin kívül más rovarokra nem veszélyes, közvetlenül a vízi élőhelyeket permetezik repülőről, terepjáróra rögzített berendezésekkel, illetve háti permetezővel, közölte a katasztrófavédelmi igazgatóság. A kifejlett szúnyogok ellen földi kémiai módszerrel eddig csak a Tisza-tónál kellett védekezni.

Ideje felszerelni a szúnyoghálókat
Fotó: Shutterstock

A következő napokban további biológiai kezelések lesznek egyebek mellett a Balaton környékén, ahol a korábbi légi beavatkozásokat egészítik ki földi technológiával.

A meleg időjárás kedvez a szúnyogok fejlődésének, ezt a katasztrófavédelem által megbízott szakértők folyamatosan nyomon követik, s ahol szükséges, elrendelik a beavatkozásokat. A szúnyogok elleni védekezés módszereiről a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján található részletes tájékoztató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában