Frissen Zalából

2021.06.25. 13:00

Eljutott a nemzetközi diákolimpiára a kanizsai Batthyány-gimnázium fiatalja

Jelenleg is zajlik online módon 90 ország 355 tanulójával a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia Szingapúrban.

Benedek Bálint

Erdősné dr. Németh Ágnes felkészítő és Németh Márton Fotó: a szerző

A neves viadalon három fővárosi tanuló mellett a Batthyány-gimnázium fiatalja, Németh Márton Tamás is szerepel. A részletekről a fiatalember felkészítő tanára, Erdősné dr. Németh Ágnes számolt be.

Erdősné dr. Németh Ágnes felkészítő és Németh Márton Fotó: a szerző

Erdősné dr. Németh Ágnes elmondta: a Nemes Tihamér programozóversenyről többek mellett az első helyezett, 10. osztályos Németh Márton Tamás is kvalifikáción vett részt. A Batthyány diákjára nehezített körülmények, koncentrációt igénylő feladatok vártak, de nem lehetett megállítani, és első helyen jutott tovább a Közép- Európai Informatikai Diákolimpiára. De ami még ennél is kiemelkedőbb teljesítmény, hogy a három fővárosi 12. osztályos tanuló mellé bekerült a Nemzetközi Informatikai Diákolimpia válogatott keretébe.

- A legrangosabb versenyprogramozási viadalnak Szingapúr ad otthont, ez jelenleg is zajlik online módon, a válogatott tagjai a fővárosi ELTE Informatika karán kapcsolódnak be a küzdelmekbe – mondta a felkészítő. – Óriási büszkeség, hogy egy kanizsai tehetség is szerepelhet. Mindkét versenynapon 5-5 óra alatt 3-3 versenyprogramozási feladat megoldását kell kitalálni és lekódolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában