Nemzeti Művelődési Intézet

2021.06.02. 11:00

Egész napos programot kínálnak

Az Emberi Erőforrások Minisztériu­mának támogatásával térítésmentes részvételi lehetőséget biztosít színházi előadások látogatására a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI). A június 28. és július 9. között Lakiteleken zajló országos programra Zalából is várják az érdeklődőket.

GYF

Mindezekről Matyasovszky Mar­git, az NMI Zala megyei igazgatója tájékoztatta lapunkat, aki elmondta: a közösségi prog­ram nemcsak színházlátogatást fog­lal magában, hanem egész napos lakiteleki elfoglaltságot is kínál, hiszen a résztvevők a helyi termelők vásárába is betekinthetnek, illetve felkeresik az NMI székházát és a Hungarikum Ligetet. A programra elsősorban a településeken működő amatőr művészeti közösségek, civil szervezetek tagjait várják, de településvezetők, önkormányzati munkatársak, közintézmények vezetői és dolgozói, valamint családok, magánszemélyek is csatlakozhatnak. A résztvevők számára a színházlátogatás mellett az autóbuszos csoportos utazást, illetve az étkezést is az NMI biztosítja.

Matyasovszky Margit arról is beszélt, hogy a Zala megyei igazgatóság a már említett időintervallumon belül július elsejére szervezi az utazást, azaz erre az időpontra várják a jelentkezőket. A lakiteleki kirándulás mellett egy további programot is kínál ugyanazon feltételekkel az intézet. Június 28. és július 9. között Kápolnásnyéken rendezik meg a Közösségépítő Kultúránk elnevezésű rendezvénysorozatot, amely ugyancsak sokrétű látnivalót ígér a résztvevőknek. Ez utóbbira Zalából június 30-án, illetve július 7-én indítanak csoportokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában