díszközgyűlés

2021.06.29. 07:00

Díjakat is átadtak a zalaegerszegi ünnepi közgyűlésen

A város közgyűlése idén „Zalaegerszeg Város Posztumusz Díszpolgára” kitüntető címet adományozott a néhai Fischer György Munkácsy-díjas szobrászművésznek, a plakettet és az oklevelet gyermekei, Fischer Judit és Fischer Bence vették át.

„Pro Urbe Zalaegerszeg” kitüntető címet kapott Bérces Edit ultramaratoni futó, egyetemi oktató példaértékű sportteljesítményéért, nemzetközi eredményeiért, valamint az oktatás területén végzett magas szintű munkájáért. Ugyancsak „Pro Urbe Zalaegerszeg” kitüntető címet adományoztak Kiss Gábornak, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatójának több évtizedes szakmai munkásságáért, a könyvtári rendszer modernizálásáért. A közgyűlésen Balaicz Zoltán polgármester felhívta a figyelmet, hogy idén a várossá alakulás egyik fontos pillanatára emlékezünk: 600 éve, 1421-ben említették először Zalaegerszeget oppidumként, azaz mezővárosként. A rendezvényen dr. Gyimesi Endre volt polgármester, címzetes levéltár-igazgató és dr. Bilkei Irén főlevéltáros, címzetes levéltár-igazgató átnyújtotta Balaicz Zoltánnak az oppidum rekonstruált oklevelét. Ezt követően dr. Kostyál László, a Göcseji Múzeum igazgatója és Béres Katalin főmuzeológus adta át a 174 évvel ezelőtti Zalaegerszeget ábrázoló dagerrotípia másolatát. Az ünnepségen részt vett Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában