Frissen Zalából

2021.06.16. 08:00

A járványhelyzetről tartottak kerekasztal-beszélgetést Zalaszentgróton

Több mint egyévi kényszerszünet után az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében kerekasztal- beszélgetést tartottak nemrég Zalaszentgróton a járványhelyzetről, az azzal összefüggő egészségügyi és mentális kérdésekről.

Szalay Csaba

Pesti Tímea szakpszichológus Fotó: Szalay Csaba

Boda Adrienn, az Egészségfejlesztési Iroda vezetőjének köszöntője után dr. Al-Yari Mohamed, az Egészségügyi Központ vezető főorvosa röviden vázolta a járványhelyzet aktualitásait. Baracskai József polgármester a járvány okozta nehézségekről beszélt, majd hangsúlyozta az oltás fontosságát.

A következő közel két órában Pesti Tímea szakpszichológus vezetésével a megjelent ápolási, gondozási és nevelési szakemberek, közösségek képviselői arról beszélgettek, hogy a vírus mennyire alakította át a különböző generációk életét. Próbáltak választ találni arra, hogy családi, közösségi, szervezeti szinten mire lehet számítani a későbbiekben a járványhelyzettel kapcsolatban.

Pesti Tímea szakpszichológus Fotó: Szalay Csaba

A pszichológus kiemelte, hogy milyen fontos a szakmák közötti egyeztetés, fontos közös megoldást találni a problémákra. A közösségi élet újraindítása, a magány feloldása, az egymásra figyelés alapvető feladat a jövőben is, hangzott el a rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában